Redactie
Redactie Algemeen 7 juni 2018

Ontwikkeling van je peuter: maand 43

Etenstijd met een peuter in huis is best een uitdaging. Je kind wil zijn bord niet leeg eten of gooit zijn bord op de grond. Op hem reageren, ziet hij alleen maar als een leuk spelletje. Want wat is grappiger dan mama steeds het bordje te zien oprapen? Negeren is vaak de beste oplossing!

Week 1) Peuterangsten

Peuters van deze leeftijd kunnen opeens bang worden voor onweer, waaiende bomen of blaffende honden. Deze angsten zijn meestal van korte duur en gaan vanzelf weer over. In de tussentijd help je je kind door zijn angst serieus te nemen, maar er niet te veel nadruk op te leggen. Meer tips? Zo ga je om met de angsten van je peuter »

Week 2) Je peuter & motoriek

Een rits dicht doen of een koprol maken, is voor je peuter nog best lastig. Maar het gaat hem steeds beter af. Dit komt omdat zijn fijne en grove motoriek met sprongen vooruit gaat. Soms maakt je peuter nog een foutje en verwisselt hij zijn schoenen, maar dat geeft niets. Weten hoe je zijn motoriek kunt verbeteren? Bekijk 10 spelletjes voor de motoriek »

Week 3) Gevoelens leren uiten

Je kind kan zijn emoties al beter uiten dan een jaar geleden. Maar sommige gevoelens begrijpt hij nog niet. Zijn gevoelens helemaal onder de knie krijgen, is voor je peuter nog een hele stap! Door zelf goed met je emoties om te gaan, geef je het goede voorbeeld. Je peuter leert namelijk door jouw gedrag te observeren. Bekijk ons artikel over gevoelens leren uit »

Week 4) Interesse in taal

Je kind ontdekt nu dat je ook kunt opschrijven wat je zegt. En hij krijgt door dat de letters in boekjes nodig zijn om te kunnen lezen wat er staat. Het begin van het leren lezen en schrijven. Pak regelmatig een boekje of schrijf samen een kaartje voor oma, zo stimuleer je hem! Wil je de taalontwikkeling van je kind nog meer stimuleren? Lees onze 10 handige voorleestips »

Wist je dat… dat je peuter per dag ongeveer 75 gram groente nodig heeft? Weigert je peuter groente te eten? Probeer de groenten eens te roerbakken in plaats van te koken of ‘verstop’ de groenten kleingesneden door de pasta. Zo went je kind langzaam aan de smaak.

Reageer op artikel:
Ontwikkeling van je peuter: maand 43
Sluiten