Redactie
Redactie Algemeen 7 jun 2018

Ontwikkeling van je peuter: maand 45

Je peuters eerste schooldag komt steeds dichterbij en dat is best spannend. Niet alleen voor je kind, maar stiekem ook voor jou. Je kind krijgt een (nieuwe) juf, gaat speelafspraakjes maken en jij zit opeens vast aan schooltijden.

Week 1) Voorbereiden op de basisschool

Je bijna-kleuter mag straks naar school. Sommige kinderen hebben het een beetje moeilijk met deze overgang. Gelukkig kun je je peuter goed voorbereiden. Ga samen een mooie rugzak uitzoeken en vertel je kind over alle leuke dingen die hij op school gaat doen. Bekijk hier meer tips voor de eerste schooldag »

Week 2) Vreemde peutergewoontes

Vreemd peutergedrag zoals neuspeuteren, vloeken of hoofd schudden is eigenlijk heel normaal. Je kunt schrikken van je kind zijn gedrag of je een beetje schamen. Maar de truc is om op de juiste manier met deze vreemde peutergewoontes om te gaan, zonder boos of geïrriteerd te worden. Bekijk hier vijf rare peutergewoontes en oplossingen! »

Week 3) Je kind en zijn fantasievriendje

Voor je kind lopen fantasie en werkelijkheid nog door elkaar. Een denkbeeldig vriendje verzint je peuter dus niet omdat hij geen vriendjes heeft. Het kan zelfs reuze handig zijn. Het leert je kind namelijk op een veilige manier hoe je met anderen omgaat. Soms komt hij om de hoek kijken bij een spannende gebeurtenis. Niets om je zorgen over te maken, het gaat vanzelf weer over. Lees meer over het fantasievriendje »

Week 4) Leren fietsen doe je zo

De leeftijd waarop een kind leert fietsen verschilt enorm. Misschien is jouw peuter een klein coureurtje en staat hij te popelen om te leren fietsen zonder zijwieltjes. Karakter en aanleg spelen hierbij een grote rol. Maak je absoluut geen zorgen als je kind er nog niet aan toe is, de meeste kinderen leren pas rond hun vijfde verjaardag fietsen. Tips & trucs om te leren fietsen »

Wist je dat… spelen met eten leerzaam is voor je peuter? Uit onderzoek blijkt dat knoeien met eten een peuter helpt om het verband te leggen tussen eten en woorden.

Reageer op artikel:
Ontwikkeling van je peuter: maand 45
Sluiten