Redactie
Redactie Algemeen 7 jun 2018

Ontwikkeling van je peuter: maand 46

Je kind ontwikkelt steeds meer zijn eigen persoonlijkheid. Ook wil hij het liefst alles zelf doen. Natuurlijk gaat er dan wel eens wat mis. Reageer niet geïrriteerd als je kind zijn jas verkeerd om aan heeft. Laat hem juist trots zijn dat het hem (bijna) gelukt is.

Week 1) Samen boodschappen doen

Met een puberende peuter boodschappen doen, hoeft geen strijd te zijn. Maak samen een boodschappenlijstje en laat je kind zelf de broodjes tillen of een pakje boter pakken. Van te voren afspraken maken is goed, maar houdt het positief. ‘Als je goed luistert, mag je zelf de spulletjes pakken’ klinkt beter dan ‘als je niet luistert, dan moet je in de kar’. Alles over boodschappen doen met je peuter »

Week 2) Vieze-woorden-fase

“Poep! Pies!”Hoorde je dat nou goed? Veel peuters zijn druk met het verkennen van hun grenzen. Het zeggen van vieze woorden hoort daarbij. Het is een manier om aandacht te vragen en hij vindt het oh zo grappig! Deze vieze-woorden-fase of poep-en-pies-fase kan wel een paar jaar duren. Zo ga je om met de vieze-woorden-fase »

Week 3) Slaapritueel samenstellen

Vindt je peuter het lastig om rustig te gaan slapen? Helemaal niet gek als je beseft hoeveel indrukken hij op een dag opdoet. Een slaapritueel helpt de dag rustig af te sluiten. Benieuwd hoe je zo’n slaapritueel samenstelt? Lees onze tips & trucs voor een goed slaapritueel »

Week 4) Dealen met overgewicht

Als je kind op deze leeftijd overgewicht heeft, wacht dan niet te lang om dit probleem aan te pakken. Hoe ouder hij wordt, hoe moeilijker hij de kilo’s weer kwijtraakt. Wees die extra kilo’s dus voor en leer je kind een gezond eetpatroon aan. Geef zelf ook het goede voorbeeld! Voorkom overgewicht in 7 stappen »

Wist je dat…het een kwartier duurt voordat je kind in slaapt valt? Heeft je kind moeite met slapen? Lees ons artikel Opvoedprobleem: niet slapen voor nuttige tips!

Reageer op artikel:
Ontwikkeling van je peuter: maand 46
Sluiten