Redactie
Redactie Do's & don'ts 7 jun 2018

Op babymoon – luieren voor de luiers

Zwanger en nog wat vakantiedagen over? Ga op babymoon! Geniet nog even samen met je partner van rust en tijd voor elkaar. Voordat de stress en de slapeloze nachten van het ouderschap toeslaan…  Met onze tips en checklist heb je een super vakantie!

5 praktische tips

1) De meest geschikte periode

De meeste geschikte periode voor een babymoon is ergens tussen de 12e en de 24e week van je zwangerschap. De ergste kwaaltjes zijn dan – meestal – voorbij en je bolle buik zit je nog niet echt in de weg. Voor een citytrip wordt het na deze periode vaak te vermoeiend en als je wat verder weg wilt dan ons koude kikkerlandje is het in die periode ook nog veilig om te vliegen.

2) Hoe ver ga je vliegen?

Hoewel dit misschien jullie laatste kans is voor een romantisch tripje naar de andere kant van de wereld, moet je je afvragen of dat wel een goed idee is. Na 24 uur vliegen geradbraakt aankomen op de plaats van bestemming is nu niet echt een ontspannen begin van je vakantie. En zit je zolang nog wel lekker met je buik in een vliegtuigstoel? Ga dit voor jezelf goed na, wat dichter bij huis vind je vaak ook nog de meest romantische en mooie plekken.

3) Check de vliegtuigmaatschappijen

Als je voor een vliegreis kiest, controleer dan bij de vliegtuigmaatschappij tot welke maand je mee mag. Bij de KLM is dat bijvoorbeeld tot 36 weken (32 weken bij een meerlingzwangerschap), maar die regels verschillen. Sommige maatschappijen vragen om een gezondheidsverklaring.

4) Nummer van de verloskundige

Stop het telefoonnummer van je verloskundige en het adres van het dichtstbijzijnde ziekenhuis in je handbagage. Controleer bij een verre reis of je ziektekostenverzekering ook medische kosten in het buitenland vergoed. Zo niet, dan is het verstandig je extra te verzekeren.

5) Beauty & zwangerzijn

Ga je op vakantie voor een ontspannende behandeling in een heerlijke spa? Let er dan op dat niet alle beautybehandelingen geschikt zijn voor zwangeren. Geef dus altijd aan dat je zwanger bent. Ook voor alleen het bezoek aan spa’s gelden bepaalde voorzorgsmaatregelen.

Checklist voor de plaats van bestemming

Of je nu in Nederland blijft, of voor meer tropischer oorden kiest, let bij het zoeken naar babymoonbesteming op de volgende punten:

  • Comfort– Hoe zit het met de comfort van het hotel of appartement? Een Frans klein bedje ligt samen misschien niet meer zo lekker met een zwangere buik. Maar twee aparte bedden is natuurlijk ook erg ongezellig als je juist wat meer romatische tijd met elkaar wilt doorbrengen. Dus ga voor dat Kingsize bed of boek gewoon de bruidssuite!
  • Fijn restaurant – Heeft het hotel een fijn restaurant of is er dicht in de buurt een goede optie? Na een dag door een stad slenteren heb je misschien geen puf meer om een zoektocht naar een lekker hapje eten te starten.
  • Centrale locatie – Is de locatie van de accomodatie een beetje goed? Zit je niet ergens achteraf waardoor je een klimoter moet lopen naar het gezellige centrum?
  • Schaduwrijk zwembad– Ga je naar de zon? Is er dan een zwembad bij het hotel of een strand met veel parasols of schaduw plekjes? Met je bolle buik in de zon bakken, is vaak niet meer zo'n goed idee.
  • DVD’s of filmkanaal op de kamer– Het klinkt niet echt als iets waar je op moet letten, maar als zwangere kun je wat qualtiy time op de hotelkamer echt waarderen. Vaak heb je geen puf om tot laat in een bar of restaurant te hangen, en zoek je liever vroeg je bed op. Niets gezelliger als je dan samen een filmpje kunt kijken!
  • Roomservice– Voor een midnight snack, of lekker wat te eten op je hotelkamer als je dus dat filmpje aan het kijken bent.
  • Luxe ontbijt– Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, zeker als je zwanger bent. Vraag ook naar de mogelijkheid om het ontbijt op bed geserveerd te krijgen.
  • Beautybehandelingen – Een spa bij het hotel of in iedere geval beautybehandelingen is zeker een pre. Niets is zo ontspannend als een fijne (voet)massage voor twee.
  • Late check-out – Dan hoef je je op de dag van vertrek niet te haasten en blijft dat ontspannen gevoel nog een beetje hangen.

Mama en zo tip: Ook op babymoon? Bekijk dan onze themapagina 'Op babymoon' met topbestemmingen en meer tips!

Heb jij nog tips om aan deze checklist toe te voegen? Laat het andere mama's in spe weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op babymoon – luieren voor de luiers
Sluiten