Redactie
Redactie Gezin 6 jun 2018

Op bezoek met je baby

Als je een baby hebt, spring je niet zo makkelijk meer in de auto om ergens op visite te gaan. Een geduchte voorbereiding gaat hier aan vooraf. Hoe zorg je voor gestroomlijnde babybezoekjes?

Of je nu met je baby op bezoek gaat bij opa en oma of naar een feestje van vrienden, je moet met verschillende dingen rekening houden. Zo moet je zorgen voor een goed, ingerichte luiertas, een uitgerust kind, handige voedingskleding en een reiswiegje zodat je kind lekker kan slapen. Vraag jezelf ook af of er een rustig plekje voor je baby is, waar jij hem eventueel ook kunt voeden of verschonen.

Wat meenemen?

Het is niet handig om op bezoek te gaan en de luiers, het spuugdoekje of het favoriete speeltje van je baby liggen nog gezellig thuis in de box. Zorg er daarom voor dat je beschikt over een goed uitgeruste luiertas waarin alles zit wat je nodig hebt. Bedenk wat je bij je moet hebben als je bij een schone luier nodig heeft, gevoed moet worden of als hij zich verveeld en jengelt. Zorg ook dat hij ergens lekker kan liggen!

Tip van de redactie:  Hoe zorg je voor een rustige autorit? Bekijk praktische tips van Nutricia »

Makkelijk voeden

Of je nu borstvoeding of flesvoeding geeft, het is fijn als je je kind op een rustig plekje kunt voeden. Zo krijgt je baby de tijd om te drinken en kun jij je ook op de voeding concentreren. Het gaat makkelijker als je handige voedingskleding draagt, zodat je niet heel je blouse hoeft open te knopen. Er zijn ook andere handige voedingsproducten op de markt zoals de Feedi van KipKep, hiermee voed je ook discreet in gezelschap. 

Lekker slapen

Het is niet handig om op visite te gaan als je baby slaap heeft. Of juist wel als hij heerlijk slaapt in zijn reiswieg en niet wakker schrikt van ‘vreemde’ geluiden. Daarom moet je ook dit even uittesten met je kind. Heeft je baby echt een rustig plekje nodig om te slapen? Slaapt hij lekker in de reiswieg? Zorg er ook voor dat je baby niet te veel prikkels krijgt. Laat je baby bijvoorbeeld niet bij jan en alleman op schoot zitten, als je merkt dat hij dit niet trekt. Of hierna niet goed in slaap komt.

Houd de visite kort

Gooi jezelf in het begin vooral niet meteen in het diepe. Ga daarom niet voor het eerst met je baby op bezoek bij vage kennissen. Test je eerste bezoekjes met je baby eerst bij mensen waarbij je je thuis voelt. Zoals je ouders of een goede vriendin. Zo voorkom je situaties waarin jij je ongemakkelijk voelt en je baby het helemaal niet ziet zitten en het hele bezoek bij elkaar huilt. Houd visites in het begin ook altijd kort, misschien moet je baby ook wel even wennen aan zijn status als wereldreiziger!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op bezoek met je baby
Sluiten