Redactie
Redactie Mama nieuws 8 juni 2018

Op het potje middenin een café: “Is dit normaal?!”

Je kind zindelijk krijgen is geen makkie. Dat zullen genoeg ouders beamen. Maar die kleine daarom maar middenin een café z'n behoefte laten doen?

Op het forum Mumsnet deelt een moeder een opmerkelijk ervaring, met de vraag: dit is niet normaal, toch?

Yuck!

Oké, what happened? Nou, de moeder was rond zeven uur 's avonds in een cafeetje wat aan het eten, toen ze zag hoe ouders aan een andere tafel hun kind op het potje zette. Middenin het café, vol in het zicht van de aanwezige eters. Deze omschrijving was al genoeg voor forumbezoekers om los te gaan over het tafereel. Zo antwoordt er een: “Natuurlijk is dit niet normaal, yuck!” Een ander vult aan: “Vies, het café had ze weg moeten sturen.”

Zomaar overal plassen of poepen

Weer een ander snapt niet waarom de ouders niet even naar de toiletruimte liepen. “Ze moeten leren om naar de wc te gaan en niet zomaar overal kunnen plassen of poepen. Hier leer je ze niks mee!” Nog een forumbezoeker sluit zich hierbij aan. “En de ouders moesten sowieso naar de toiletruimte lopen om het potje te legen. Waarom laten ze hun kind daar dan z'n behoefte doen?”

Tip: Stappenplan om je kind zindelijk te laten worden

Potje legen vanuit bus

Dat je een plas- of poepbeurt van een nog niet zindelijk kind niet tegenhoudt, weten de forumbezoekers ook wel. Mama's delen dan ook hun eigen ervaringen: “Ik moest ooit een potje vanuit een bus legen, dertien jaar geleden. Ik gruwel er nog steeds van. Maar ik zou dit nooit zo doen in een restaurant. Bah!”, schrijft een vrouw. “Ik ken iemand die precies hetzelfde deed in het café van een museum. Terwijl diegene toen ook dichtbij de toiletruimte was. Shocking.” 

Hoe denk jij over een kind op het potje laten gaan in het openbaar?

Lees ook: Moeder doet baby nooit luier om: “Zo wordt ze sneller zindelijk”

Bron: Mirror

Reageer op artikel:
Op het potje middenin een café: “Is dit normaal?!”
Sluiten