Redactie
Redactie Gezin 21 feb 2020

5x zo schep je orde in je huishouden met kinderen

Ontplofte speelgoedkisten, de vloer bezaaid met spullen en kledingstukken everywhere. Wanneer je een kind hebt, is het helaas niet zo makkelijk meer om je huis spik en span te houden. Don’t worry, met deze tips lukt dat geordende huishouden je wel!

Je kind laten spelen in de woonkamer zonder dat het een bende wordt (en blijft!)? Het kan! Geloof je het niet? Lees dan deze vijf tips en je zult je ogen niet geloven.

Zó schep je orde in je huis met kinderen

Yes, you can!

1. Kies voor mooie, stijlvolle opbergers

Tegenwoordig hoef je het speelgoed van je kleine koter niet meer in plastic opruimdozen op te ruimen of ergens in een hoekje te verstoppen. Er zijn zoveel eye catchers die én mooi staan in de woonkamer én als opbergdoos kunnen dienen! Niemand weet dat jij die mooie, rieten mand als speelgoedkist gebruikt…

2. Wees zo efficiënt mogelijk

Eén plus één is twee, toch? Waarom dan niet al het speelgoed van je kind in een mooie opbergdoos die ook als mooi meubelstuk kan functioneren? Zo heeft je kind bijvoorbeeld een té gekke stoel plus een opberglade. Je kind blij, jij blij.

3. Maak een eigen speelhoek

Je kunt de chaos in huis beperken door een speciale hoek te creëren waar je koter mag spelen. Op die plek, in een hoek van de woonkamer bijvoorbeeld, mag je kind al z’n speelgoed neerstallen en ermee spelen. De rest van de woonkamer is verboden terrein voor al de spulletjes van je kind. Mits ze het zelf weer opruimen in hun mooie opberger. Zo beperk je de chaos in huis.

4. Gebruik speelgoed als decoratie

Het speelgoed van je kind hoeft helemaal niet zo storend te zijn in je huis. Het kan zelfs als decoratie dienen! Wat dacht je van een mooi speelkleed, een mooi tafeltje of een tipi? Daarop of daarin kun je weer al het speelgoed opbergen…

5. Zorg voor rust in je huis

Niets is vervelender dan een onrustig huis met felle kleuren en fel speelgoed, dat eerder weg lijkt te hebben op een peuterspeelzaal dan op een rustige woonomgeving. Zorg er daarom voor dat het speelgoed, als je geen plek hebt om het op te ruimen, geen extreem felle kleuren bevat. Een neutrale knuffel staat mooier in de woonkamer dan een fel paarse.

Bron: Inge Bruins – Interior Business

Lees ook:

Reageer op artikel:
5x zo schep je orde in je huishouden met kinderen
Sluiten