Redactie
Redactie Zwanger 28 dec 2018

Oud en nieuw: babynamen geïnspireerd op de jaarwisseling

Zet de (Jip en Janneke) champagne klaar, prop nog een oliebol in je smoel, hijs je in dat glitterpak en jij bent klaar om het nieuwe jaar in te luiden! Bijna klaar dan, want de babynaam moet nog gekozen worden.

Niet alleen wil jij het jaar mooi beginnen met goede voornemens, ook voor je baby wens je een vliegende start. Met een naam geïnspireerd op oud en nieuw wordt het een geweldig nieuw, eerste babyjaar.

Meisjesnamen

Nova
Nova komt van het Latijnse ‘novus’. Het woord dat ‘nieuw’ betekent. Heel toepasselijk met een nieuwe baby én het nieuwe jaar voor de deur.

Belle
Omdat kijken naar het vuurwerk bijna net zo mooi is als kijken naar je kleine meisje.

Amber
It’s a DecAmber baby. En omdat je kleintje in een koude maand op de wereld kwam, is deze warme naam precies wat je nodig hebt.

Joy
Want de jaarwisseling – lees oliebollen eten en champagne drinken – is gewoon leuk.

Lucy / Lucia / Lux
Deze namen betekenen allemaal ‘licht’. Net als het vuurwerk in het donker tijdens de jaarwisseling, brengt de baby jou ook licht.

Jongensnamen

Janus
Janus was de Romeinse god van het begin en het einde. De maand januari is ook naar hem vernoemd. Een mooie symbolische naam dus voor je baby. Want bij een geboorte, maar ook met de jaarwisseling, begint er een nieuwe tijd en sluit je een periode af.

Lucius / Lumi
Net als Lucy en Lucia betekent Lucius ook ‘licht’, maar dan in de mannelijke versie. Lumi betekent ‘verlichting’. De naam komt van het Engelse woord ‘illumination’.

Silvester
Met deze naam heb jij een extra goede reden om 12 uur ‘s nachts de champagne te ploppen! Oudejaarsavond wordt namelijk ook wel Silvester of Silvesteravond genoemd. Dit komt weer van de heilige paus Silvester.

Luc
Van het Engelse ‘Luck’. Van het krijgen van een baby word je heel gelukkig en op oudejaarsavond wensen we elkaar al het geluk voor het nieuwe jaar. Do we need to say more?

Babynamen voor allebei

Skye
Een stoere en lieve naam die volgens ons goed past bij oud en nieuw.

Neve
Lijkt op New Years Eve. Neve betekent ook ‘bedekt met sneeuw’. Een lekker winters tintje aan oud en nieuw.

Fijn 2019!

Heeft jouw baby een naam die goed bij de jaarwisseling past? Laat het weten op het Mamaforum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oud en nieuw: babynamen geïnspireerd op de jaarwisseling
Sluiten