Redactie
Redactie Gezin 7 jun 2018

Ouderschap: stiekem toch wel zwaar?

Op sociale media zie je de prachtigste foto’s  van de ‘perfecte gezinnetjes’ voorbij komen. Maar zijn deze foto's wel de werkelijkheid? Uit nieuw Engels onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de ouders het nieuwe ouderschap toch best pittig vindt.

Voor het onderzoek zijn verschillende vragen over het ouderschap aan 1500 kersverse ouders gesteld. De resultaten van het onderzoek logen er niet om. Zo bleek dat de meeste ouders gemiddeld 14 maanden nodig hebben om daadwerkelijk gewend te zijn om een kind te hebben. Daarnaast blijkt dat 35 procent van deze ouders totaal niet voorbereid was op het ouderschap. Ten slotte was bijna de helft van de ouders beduusd over hoe een kind hun levensstijl op z’n kop zette.

Opvoeden is zwaar

Het zwaarste onderdeel van ouderschap is volgens het onderzoek dat ouders constant alles moeten opruimen, maar ook de slapeloze nachten en het gedoe om het kleintje in slaap te krijgen, wordt als zwaar ervaren. Ook de druk van familie en vrienden om ‘de perfecte ouder’  te zijn blijkt onder de driekwart van de deelnemers  een reden te zijn waarom het ouderschap als zwaar wordt ervaren.

Tip!: Bekijk deze Hilarische eerlijke cartoons over ouderschap

De mooie kanten

Ondanks de slapeloze nachten en het opruimen, vinden ouders wel hun geluk in kleine momenten en mijlpalen van hun kinderen. Meer dan een derde van de respondenten heeft aangegeven dat zij het meest gelukkig waren toen hun baby voor het eerste lachte. Als het gaat over de mooiste mijlpalen van hun kinderen noemen de ouders de hele nacht doorslapen (32 procent), de eerste stapjes van hun kind (26 procent) en het leren praten (15 procent).

Bron: Dailymail.co.uk 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouderschap: stiekem toch wel zwaar?
Sluiten