Redactie
Redactie Carrière 7 jun 2018

Ouderschapsverlof

Je zwangerschapsverlof zit er op. Maar je ziet het helemaal niet zitten om meteen weer fulltime aan de slag te gaan. Het is niet makkelijk om de zorg voor je kind te combineren met een baan. Zeker niet als je baby nog heel klein is en je eigenlijk geen moment bij hem vandaan wilt zijn. En misschien wil je partner ook wat meer tijd met jullie kind doorbrengen. Gelukkig hebben jullie allebei recht op ouderschapsverlof.

Zodra je langer dan één jaar in dienst bent bij je huidige werkgever, heb je recht op onbetaald ouderschapsverlof. Het maakt niet uit of je fulltime of parttime werkt. Je mag een jaar lang de helft van je normale aantal uren per week werken of zelfs een tijdje helemaal niet! In sommige CAO’s is de regeling nog verder uitgebreid en heb je recht op (gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof.

Flexibel

Iedere werknemer heeft recht op ouderschapsverlof. Je mag – in overleg met je werkgever – zelf bepalen wanneer je verlof op wilt nemen.  Ouderschapsverlof vraag je schriftelijk aan bij je werkgever, minstens twee maanden voordat je met verlof wilt. Mama’s en papa’s kunnen ouderschapsverlof opnemen en ook adoptie-, stief- en pleegouders hebben – onder bepaalde voorwaarden – recht op ouderschapsverlof. Als je een meerling hebt gekregen, kun je voor ieder kind apart ouderschapsverlof opnemen.

Verdeling van je uren

Volgens de wet heb je het recht om twaalf maanden de helft van je normale arbeidsuren vrij te nemen. Maar in overleg met je werkgever kun je een andere regeling over de spreiding van jouw uren treffen. Je kunt bijvoorbeeld het verlof uitsmeren over een langere periode dan een jaar, of meer uren of zelfs voltijd verlof opnemen (voor een kortere periode). Ook kun je het verlof opsplitsen in maximaal zes delen.

Weigeren niet mogelijk

Je werkgever kan je nooit weigeren ouderschapsverlof – volgens de standaardregeling, twaalf maanden de helft van je wekelijkse uren – op te nemen. Als je je ouderschapsverlof op een andere manier wilt regelen, kan je werkgever wel bezwaar maken. Maar hij mag je alleen weigeren als jouw verlof het bedrijf in ernstige problemen zou brengen. En niemand is onmisbaar toch?

Gevolgen voor toeslagen

Het opnemen van ouderschapsverlof kan gevolgen hebben voor de hoogte van de eventuele toeslagen die je van de Belastingdienst ontvangt. Hoeveel kinderopvangtoeslag, zorgtoeslag en huurtoeslag je krijgt, is namelijk afhankelijk van de hoogte van je inkomen. Als je onbetaald ouderschapsverlof opneemt, heeft dat gevolgen voor je inkomen en moet je de veranderingen doorgeven aan de Belastingdienst.

Alleenstaande ouder

Als je als alleenstaande ouder ouderschapsverlof opneemt, kun je met je inkomen onder het sociaal minimum uitkomen. Je kunt dan aanvullende bijstand krijgen. Je moet dan wel voldoen aan de voorwaarden, maar waarschijnlijk heb je geen sollicitatieplicht. Je gemeente kan je daar meer informatie over geven.

Reageer op artikel:
Ouderschapsverlof
Sluiten