Redactie
Redactie Baby nieuws 7 jun 2018

Pannenkoeken van moedermelk voor het hele gezin!

Jouw baby vindt het natuurlijk heerlijk bij jou aan de borst, maar als je zó veel moedermelk produceert kun je -naast je baby -natuurlijk ook anderen laten genieten van jouw eigen melkproductie!

Sissy Mook uit Hazerswoude maakt zoveel moedermelk aan dat ze besloot om er ook andere lekkernijen van te maken. Niet alleen haar gezin, maar ook familieleden en vrienden krijgen regelmatig ijs, griesmeelpudding of een pannenkoek gemaakt van haar moedermelk voorgeschoteld. Hoewel haar kinderen het heerlijk vinden, moeten vrienden er vaak nog even aan wennen.

30 liter in de opslag

De dochter van Sissy, de klein Keet, is veel te vroeg geboren en drinkt daarom maar weinig. Sissy zelf produceert zoveel moedermelk, dat ze niet meer weet wat ze er mee moet. In de recent aangeschafte tweede vriezer ligt al een voorraad van 30 liter moedermelk opgeslagen.

Marktplaats

In eerste instantie wilde Sissy wilde de melk doneren aan een borstvoedingsbank, maar omdat ze ooit een bloedtransfusie heeft gehad, was dat niet mogelijk. Vervolgens plaatste ze een oproep op Marktplaats. “Maar daar kregen we geen serieuze reacties”, vertelt haar man.

Lekker vet

En zo ontstond het idee om er daarom maar allerlei lekkernijen van te maken zoals bijvoorbeeld ijs en griesmeelpudding. Volgens Sissy en haar man smaakt het prima en is het alleen iets zoeter dan gewone melk. De kinderen van Sissy -Jup en Saar -zijn dol op al het lekkers. ” 

Sissy biedt de hapjes ook aan aan vriendinnen die over de vloer komen. Op haar babyshower gebruikte ze de melk voor griesmeelpuddinkjes. “Uit nieuwsgierigheid nemen mensen vaak wel een hapje. Maar de meesten zijn toch wat huiverig. Dat snappen we ook wel.”

Sissy Mook en haar gezin

Bron: RTL Nieuws

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pannenkoeken van moedermelk voor het hele gezin!
Sluiten