Redactie
Redactie Baby 8 jun 2018

Papa speelt mee!

Veel papa’s voelen zich net na de geboorte van hun kindje een beetje onzeker. Terwijl mama met de baby omgaat alsof ze nooit anders gedaan heeft, is het voor hem – voor zijn gevoel – een stuk moeilijker een band met zijn kindje op te bouwen. En dat terwijl ook papa’s zoveel met hun kindje kunnen ondernemen!

Baby’s zijn gek op aandacht. Ze vinden het heerlijk om geknuffeld te worden en vinden het fantastisch als je een spelletje met ze doet. Dat betekent dat ook papa’s op een gemakkelijke manier een band met hun kindje kunnen opbouwen: simpelweg door hun kind veel aandacht te geven en vaak te knuffelen.

Lekker gek doen

Je bent niet de enige vader die zich wellicht wat onhandig voelt in het begin. Wees niet bang; alle begin is moeilijk. Bedenk dat jij niet alleen je kind beter leert kennen door het vast te houden, maar dat je kind ook jou beter leert kennen. Neem er dus rustig de tijd voor en ga eens op de bank liggen met jouw kindje op je buik. Til je baby in je armen en wandel wat heen en weer door het huis. Je baby zal het heerlijk vinden. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk het hoofdje goed te ondersteunen. Dat kan op verschillende manieren. Liggend op jouw onderarm met zijn hoofdjein de holte van je elleboog terwijl je je andere hand onder zijn billetjes houdt bijvoorbeeld. Of rechtop tegen je aanleunend. Zo voelt je kind zich superveilig!

Spelen bij het verschonen

Het verschonen van een luier kan een vervelend werkje zijn. En voor jouw kleintje is dat gerommel aan het onderlijfje ook niet altijd even leuk. Je maakt er een leuk spelletje van door bij het verschonen over het onderbuikje te blazen. Doe dit de ene keer heel zachtjes en de andere keer juist zeer hard. Als je dit steeds in dezelfde volgorde doet en daarbij je wangen goed opbolt, zal jouw ukkie al snel weten wat er gaat komen. Wedden dat verschonen ineens plezier voor twee is?

Geluid maken

Jouw stemgeluid klinkt je kindje als muziek in de oren. Praat hardop tegen je baby, zodat hij kan wennen aan jouw stem. Varieer met hoge en lage tonen of harde en zachte klanken en kijk hoe hij reageert. Hoe meer jij tegen je baby praat, hoe sneller en beter hij gaat praten. Ook leuk: doe je baby na als hij begint te brabbelen. Hij zal het opvatten als een aanmoediging.

Badderen

Samen met papa onder de douche of in bad is voor veel baby’s het hoogtepunt van de dag, Houd je kindje dicht tegen je borst, want daar voelt hij zich het veiligst. Laat je baby langzaam aan het water wennen en maak geen onverwachte bewegingen. Praat tegen je kindje, dat vindt hij fijn. Zorg ervoor dat je een warme handdoek in de buurt hebt voor als je uit het water stapt. Zo’n babylijfje koelt namelijk erg snel af.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Papa speelt mee!
Sluiten