Gina Koninkx
Gina Koninkx Mama 11 feb 2021

Waarom het helemaal niet erg is dat je af en toe de tijd mist toen jullie nog geen baby hadden

Nu jij en je partner een baby hebben, is er een boel veranderd. Alles draait om de kleine en hoewel jullie op een roze wolk zitten, gaat vrijwel alle aandacht naar de baby. Heerlijk natuurlijk, maar soms (heel soms) verlang je naar de tijd ervoor. Toen je nog alle tijd van de wereld had voor je lief.

Totdat de baby er daadwerkelijk is, kun je je echt niet voorstellen wat deze verandering in jullie leven met je gaat doen. Je partner en jij hadden tot voor kort alle aandacht voor elkaar, en dat verandert allemaal na de geboorte.

Je mist je partner

Hoewel je natuurlijk nog steeds met je partner bent, is de aandacht compleet verschoven naar jullie kleintje. Jullie hebben hem of haar samen lief, maar even met z’n tweeën zijn zal niet meer zo vaak voorkomen vanaf nu.

1. Het is normaal

Ten eerste willen we je zeggen dat dit gevoel normaal is. Je bent absoluut niet de enige. Op de een of andere manier lijkt er wel een taboe op te heersen maar dat is natuurlijk absurd. Het gaat er helemaal niet om dat jullie niet gelukkig zijn met jullie kleintje (in tegendeel zelfs, jullie zijn zielsgelukkig) maar soms mis je even wat tijd voor je partner.

Jullie hebben enorm toegeleefd naar de geboorte en die negen maanden met z’n tweetjes waren ongetwijfeld intensief op een goede manier. Het is heel normaal dat je dat mist.

LEES OOK: Hoe je als koppel een sterke relatie behoudt na de komst van de baby

2. Je hebt minder tijd voor je partner

Juist omdat jullie de afgelopen negen maanden zo veel (mooie) dingen hebben gedaan samen, is het een groot contrast met nu. Met z’n drietjes zijn is natuurlijk alles waar jullie ooit van droomden, maar het betekent minder tijd alleen.

Probeer van begin af aan (na de kraamperiode) meteen tijd in te plannen alleen. Laat de baby vast wennen aan ergens anders slapen of laat jouw ouders in jullie huis slapen en boek zelfs een nachtje weg in een hotel.

3. Je leven verandert voorgoed

Jullie leven stond voorheen niet in het teken van poepluiers en slapeloze nachten. En we weten allemaal, dat is onvermijdelijk met de komst van een baby. Je krijgt er onwijs veel andere mooie dingen voor terug maar zeker in de periodes dat je erg vermoeid bent, verlang je nou eenmaal naar de zorgeloze momenten met jou en je partner.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom het helemaal niet erg is dat je af en toe de tijd mist toen jullie nog geen baby hadden
Sluiten