Marleen Staal
Marleen Staal Peuter 29 apr 2019

Van de eerste stapjes tot danspasjes: alles wat je moet weten over peuter dansen

Schudden, springen en helemaal uit je dak gaan: dansen is heerlijk. Er is geen betere manier om jezelf te uiten dan met dansen. Van de Kabouter Plop-dans tot ballet, je kan er niet jong genoeg mee beginnen. En het mooie is: iedereen kan het. 

Dat begint al na de eerste stapjes. Misschien heb je het in de tussentijd al wel gemerkt, maar muziek en kinderen zijn een fantastische combinatie. Muzikaliteit zit in je genen, maar gevoel voor ritme kun je zeker wel aanleren. En dat is niet alleen heel leuk, maar voor kinderen ook enorm belangrijk.

Ontwikkeling

Behalve dat dansen gezond is en natuurlijk heel leuk, heeft dansen ook zeker nut wat betreft de ontwikkeling van je peuter. Je peuter leert zijn of haar lichaamshouding spelenderwijs te verbeteren, het draagt bij aan meer leren over muziek en je kind leert in een dansgroep ook beter sociale contacten te leggen.

Als je peuter eenmaal goed op dreef is, leert hij of zij ook danspasjes onthouden. Dat draagt weer bij aan een beter geheugen en een betere concentratie. Daarnaast zal je kind ook sneller woorden leren door de liedjes waarop gedanst wordt. Kortom, peuter dansen gaat veel verder dan alleen een uurtje bewegen.

Motoriek

Bewegen zorgt ervoor dat de motoriek van je kind beter ontwikkeld. Door alle pasjes leert je kind nieuwe houdingen en dat kan hij of zij weer gebruiken op andere momenten. Je zal zien dat naarmate je peuter beter wordt in het dansen, hij of zij ook meer zelfvertrouwen krijgt en ook leert durven op te treden. Dat zijn vaardigheden die – behalve een goede motoriek – op latere leeftijd goed van toepassing komen.

Heeft jouw kind wel interesse in muziek? Muziekles is ontzettend goed voor je kind!

Fantasie

Het juiste speelgoed en voorlezen zijn twee voorbeelden van belangrijke aspecten om de fantasie van je kind te vergroten. Maar ook dansen draagt hier aan bij. Je kind leert bijvoorbeeld dieren of situaties uit te beelden en zich in te leven in de muziek.

Cursus

Nu is het natuurlijk heel goed om thuis lekker de voetjes van de vloer te gooien, maar je kan ook terecht bij speciale cursussen voor peuter dansen. Bij sommige dansscholen kun je samen dansen, bij andere scholen leert je kind zelfstandig dansen, het is maar net wat jij wilt. En thuis kun je de danspasjes gewoon verder oefenen.

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Van de eerste stapjes tot danspasjes: alles wat je moet weten over peuter dansen
Sluiten