peuter-gezondheid

Redactie 7 jun 2018 Algemeen

Een naam voor je kind kiezen, kan nogal een opgave zijn. Wat als je spijt krijgt van je keuze? Het overkwam de Australische moeder Sophie Cachia en haar man.

De kersverse ouders noemden hun babydochter Betty. Maar toen de kleine een paar dagen oud was, waren ze toch niet zo happy met die naam. 

Van Betty naar Florence

Eerst was het Sophie die zei 'Betty' niet helemaal top te vinden. “Mijn man dacht het door de hormonen kwam en dat ik een paar dagen de tijd moest nemen om eraan te wennen”, vertelt ze. “Maar na een week dacht hij hetzelfde als ik, en vond 'ie dat we de naam moesten veranderen.” En zo geschiedde. Betty gaat sinds haar achtste dag op deze aardbol door het leven als Florence. Over die nieuwe naam, hoefde het koppel niet lang na te denken. “Florence was eigenlijk de meisjesnaam die we in gedachten hadden als ons eerste kind een dochtertje was geweest, maar dat werd ons zoontje Bobby.” 

'Genoeg mensen hebben spijt van naam kind'

Sophie is een mamablogger die flink wat volgers heeft op Instagram. Hier maakte ze de namenswitch dan ook aan ruim 192.000 mensen bekend, wetende dat men er toch wel wat van zou vinden. “Mensen vinden het nogal wat. Maar joh: ze wordt misschien wel 80, 90 of 100. Dat ze die paar dagen in haar leven een andere naam had, is echt niet zo'n big deal.” Het verbaast Sophie dat de keuze van haar en haar man nu viral gaat. “Wij vinden het niet zo spannend. Ik ken genoeg mensen die een beetje spijt hebben van de naam van hun kind.”

Wat zou jij doen denk je, als je achteraf spijt krijgt van de gekozen naam?

Bron: Daily Mail

Reageer op artikel:
peuter-gezondheid
Sluiten