Marleen Staal
Marleen Staal Peuter 4 feb 2019

Meepraten op het Mamaforum: “Ik denk dat mijn peuter hoogbegaafd is”

Oma weet raad? Nee, voor vragen over het moederschap weet maar één iemand wat je het beste kan doen en dat is – precies – een andere moeder. Gelukkig krioelt het van de ervaringsdeskundigen op ons Mamaforum. Deel je vragen, geef advies aan andere moeders en help elkaar de jungle van het moederschap door.

Hoe jouw kind zich ontwikkelt, is van ontzettend veel factoren afhankelijk. Sommige baby’s kunnen eerder praten dan lopen of juist andersom. Hoewel er natuurlijk wel een richtlijn zit wanneer je kind zou moeten gaan kruipen of praten, gelden voor elk kind andere regels.

Wat nou als je kind zich zo snel en anders ontwikkelt dat je je afvraagt of er misschien niet iets meer aan de hand is, zoals hoogbegaafdheid. Dat vraagt deze moeder zich op het Mamaforum ook af.

Peuter hoogbegaafd

“We weten al langer dat ons zoontje van 2,5 anders is dan andere kinderen en zo ver staat in zijn ontwikkeling op alle vlakken. Al vanaf de geboorte was hij heel alert en op zoek naar prikkels. Hij bleef zichzelf uitdagen en vond eigenlijk nooit rust. Dat is tot op heden nog altijd.”

De moeder vertelt verder: “Van de week gaf mijn man me een artikel over hoogbegaafde peuters. Ik ben dingen gaan opzoeken en hij heeft niet enkele kenmerken, maar voldoet aan bijna alle kenmerken. Het lijkt wel of dat wat er geschreven staat over hem gaat.”

Waar het probleem voor deze moeder zit, is in het naar school gaan. “Ik ben heel tevreden met onze opvoeding aan hem en we hebben niet echt problemen, buiten dat het soms uiterst vermoeiend is en hij ontzettend veel energie vraagt. Hij heeft een extreem sterke wil ook. Ik ben altijd met hem thuis geweest en weet wel hoe ik hem kan en moet benaderen. In januari gaat hij naar school en daarvoor houden we ons hart vast. Hij is heel duidelijk dat hij niet wil gaan, ook al is hij er echt klaar voor.”

“We hebben ook wat schrik voor hoe anderen met hem zullen omgaan of juist niet… hij zoekt ook altijd grotere kinderen op en vindt met leeftijdsgenoten weinig binding. Het lijkt hem te weinig uitdaging te geven. Ik wil het alvast goed met de juf bespreken voor hij opstart. Ik weet niet goed wat ik er mee aan moet. Die hoogbegaafdheid blijft in mijn gedachten spelen.”

De moeder vraagt zich dan ook af: “Zou het zo zijn? Zijn er misschien dingen die we dan toch beter of anders kunnen doen?”

Wat vind jij?

Hoe denk jij hierover? Deel jouw mening onder het topic op het Mamaforum en misschien lees jij binnenkort jouw reactie hier op Mama en Zo terug.

Struggle je zelf ook met moeilijke momenten tijdens het moederschap? Vraag andere moeders om advies en plaats je verhaal op het Mamaforum. Open heel simpel een topic en wie weet delen we jouw kwestie hierop Mama Enzo.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Meepraten op het Mamaforum: “Ik denk dat mijn peuter hoogbegaafd is”
Sluiten