Redactie
Redactie Algemeen 7 jun 2018

peuter-voeding

Vóór je kinderen krijgt, moet je misschien al kokhalzen bij het idee van een doorgelekte poepluier of snotneuzen die je met je vingers schoonmaakt. Maar nadat je je eerste kind hebt gehad, is er eigenlijk niets dat jij nog smerig vindt. 

Je wordt er haast immuun voor. En eerlijk: als moeder of vader zijnde, heb je die eigenschap ook wel echt nodig.

Vies? Welnee…

1. Poep

De geur van poep, het zien van poep, poep dat over het lichaam en de kleertjes van je kind zit, poep dat over jóú zit – no big deal.

2. Overgeven

Het zal jou een worst wezen wat voor kleur, structuur of temperatuur het braaksel van je kind heeft en of het een straaltje of een flinke plens is. Het moet nu eenmaal opgeruimd worden, toch?

3. Snot

Een zakdoekje is zo overbodig. Die snotjes peuter je gewoon even met je blote vingers weg.

4. Kwijl

Of het nu zonder of met stukjes eten erin is: je geeft er geen kik om. Handig, aangezien je kind zo vaak op je kleren, gezicht en armen zal kwijlen.

5. Bloed

Valpartijen galore in het verschiet, als je een kind hebt. Bloed doet je niks meer… Je zou inmiddels wel op de eerste hulp kunnen gaan werken!    

6. Recht in je gezicht hoesten en niesten

Ugh, bacteriën! Pff, jij hebt nu wel andere zorgen en veegt de eventuele consumptie gewoon weg met je hand.

7. Uitgespuugd eten

Je kind vindt iets niet lekker en wil het di-rect lozen uit z'n mond. Jij maakt simpelweg een kuipje van je hand, en spugen maar. En eh, dat vervolgens zelf opeten? Het zal je verbazen hoeveel ouders dat doen.

8. Scheten

Een hobby van baby's. En je gaat het nog schattig vinden ook. Is je kind baby af? Dan hebben je het inmiddels al geaccepteerd als je kind een vette wind op je schoot laat.

9. Plas

Na je eerste week als kersverse ouder, ben je al meerdere malen ondergeplast.

10. Slaapzand in ogen

Die hartige korreltjes in de ooghoeken zijn eigenlijk net zoiets als bulletjes, zie nr. 3. Je behandelt het dan ook hetzelfde: niks geen zakdoekje!

11. Vieze adem 's ochtends

Ja, ook uit kindermondjes kan een geur vanjewelste vloeien.  

12. Viezigheid met je eigen spuug wegboenen

Een random zwarte veeg op de toet van je kind? Ook nu is het zakdoekje overbodig. Menig moeder en vader laten even hun duim langs hun tong glijden… en wrijven maar!

In hoeverre ben jij ook nergens meer vies van sinds je moeder bent?

Check ook: Hoe vies is het écht voor je kind?

Bron: Popsugar

Reageer op artikel:
peuter-voeding
Sluiten