Tandenpoetsdrama

Tandenpoetsdrama

Houd je peuter zijn lippen stijf op elkaar zodra hij de tandenborstel ziet? Ook dit hoort bij de ‘Ik ben twee en ik zeg nee!’-fase. Hoe zorg je er nu voor dat het tandenpoetsen lukt? Wij geven tips.

Tip 1) Lees samen met je peuter een prentenboek over tandenpoetsen, bijvoorbeeld Johnny Joker houdt zijn kiezen op elkaar. Een boekje vol grapjes wat tandenpoetsen weer leuk maakt!

Tip 2) Laat je peuter zijn eigen tandenborstel en tandpasta uitzoeken. Met een stoer design of gezellige kleur tandpasta is het wel heel stoer om je tanden te gaan poetsen.

Tip 3) Samen spelen, samen tandenpoetsen. Speelt je kind veel met een bepaalde pop? Laat je peuter dan eerst de tanden van de pop poetsen en daarna zijn eigen tanden. Dit spelletje maakt het een voor je peuter een stuk leuker, want op zijn leuke pop wil hij ook lijken!

Tip 4) Het goede voorbeeld geven werpt vanzelf vruchten af. Oftewel wanneer je regelmatig je tanden poetst in het bijzijn van je peuter, zal hij dit al gauw na willen doen. Want als mama het doet, waarom zou hij het dan niet doen?

Tip 5) Samen poetsen werkt vaak ook. Jullie houden samen de tandenborstel vast. JIj stuurt en je kind heeft het idee dat hij zelf ook nog in charge is.

Tip 6) Benoem wat je -zogenaamd- nog ziet in het gebit van je peuter en poets het weg. "Hé zie ik daar nog wat rijst en zie ik daar nog een erwt?" Wedden dat je kind meewerkt!

Geschreven door: Redactie

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×

Welkom Vlaamse mama's!

Mamaenzo.nl heeft vanaf nu ook een Vlaams zusje.

Neem een kijkje op mamaenzo.be

Nee, bedankt. Ik blijf op mamaenzo.nl