Ontwikkeling van je peuter: maand 38

Ontwikkeling van je peuter: maand 38

Je peuter vindt het grappig om vieze woorden te gebruiken die hij eigenlijk niet mag zeggen, zoals poep, kak of vies. Deze vieze-woorden-fase begint vaak rond het derde jaar. Het uitproberen van vieze woorden hoort bij het verkennen van zijn grenzen. Maar het is ook dé manier om aandacht te vragen.

Week 1) Leerzame peuterspelletjes

Je peuter speelt niet alleen om te ontspannen, maar ook om te leren! Zo helpen rennen en klimmen zijn evenwicht te bewaren. Het stapelen van blokken en tekenen is weer goed voor het verfijnen van zijn motoriek. Wil jij weten wat je peuter leert van welk spelletje? Bekijk 10 leerzame peuterspelletjes »

Week 2) Jaloers op broer of zus

Een kind wil van nature alle aandacht. Met de komst van een broertje of zusje moet die aandacht opeens verdeeld worden. Peuters vinden dit vaak lastig en uiten dit door typisch babygedrag te vertonen, zoals duimen. Wil je weten hoe je jaloezie bij je peuter kan voorkomen? Bekijk onze tips tegen jaloezie »

Week 3) Kleuren leren

Kleuren leren kan op verschillende manieren. Zo leert je kind door verhaaltjes en liedjes kleuren kennen, maar ook op internet zijn er genoeg spelletjes te vinden die je kind hierbij helpen. Samen oefenen werkt ook goed: ‘Wat is de kleur van de lucht, van zijn trui of van de boom in de tuin?’. Onze tips helpen je je kind te stimuleren. Alles over kleuren leren benoemen »

Week 4) Bang in het donker

Veel kinderen zijn bang in het donker. Dat is helemaal niet zo gek als je bedenkt dat ze een grote fantasie hebben. Enge schaduwen, griezelige geluiden of monsters onder het bed… Voor je peuter lijken die fantasieën levensecht. Maar ook stress of enge films kunnen ervoor zorgen dat je peuter ’s nachts angstig is. Onze tips tegen angst en nachtmerries »

Wist je dat…Vijftig jaar geleden 90 procent van alle 2,5 jarigen zindelijk waren? Vijftien jaar geleden was dat nog maar 22 procent. Nu is zelfs 15 procent van de zesjarigen nog niet zindelijk.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×

Welkom Vlaamse mama's!

Mamaenzo.nl heeft vanaf nu ook een Vlaams zusje.

Neem een kijkje op mamaenzo.be

Nee, bedankt. Ik blijf op mamaenzo.nl