Marleen Staal
Marleen Staal Gezin 25 jan 2019

Wil of kán je kind geen pillen slikken? Deze tip kan het iets makkelijker maken

Extra vitamines, een paracetamol of misschien eventuele medicijnen die toch echt elke dag geslikt moeten worden: ze komen vaak in pilvorm. Als dit bij je kind gepaard gaat met veel kokhalzen en stribbelingen, dan kan het lastig zijn om je kind dit te geven. Hoe win je dan toch dit gevecht? Dat kan enorm worstelen zijn.

Pillen slikken

Als je kind het vertikt om ook maar iets in pilvorm te slikken, dan zal een simpele ‘doe het maar gewoon’ echt niet werken. Dat zal elke ouders herkennen. Misschien heb je voor je gevoel al echt alles geprobeerd, maar deze handige huis- tuin- en keukentip wellicht nog niet.

We stuitten  per toeval op dit advies van een moeder wiens kind vanwege zijn ADHD dagelijks medicijnen moet slikken. En dat was een behoorlijk drama omdat haar kind een pil gewoonweg niet weg krijg. Zelfs niet met allerlei toeters en bellen zoals speciale pil cups of het vermengen met vla of yoghurt. Totdat ze deze tip probeerde en het wonder boven wonder werkte.

Oefen met herkenbare, kleine etenswaren

Het principe is heel simpel. Begin eerst eens met het oefenen van een hagelslagje doorslikken. Bouw het vervolgens op met grotere ronde etenswaren zoals een erwt en oefen tot slot met nog grotere ronde etenswaren die je in één hap kan wegslikken. Zals een doorgesneden winegum. Let hier bij natuurlijk wel op dat het niet veel groter is dan een parecetemol.

Je kind zal al deze etenswaren als het goed is herkennen, waardoor het automatisch veiliger voelt dit door te slikken. Daarbij zal hij of zij beseffen dat je hierin niet zal stikken en dat dat dus ook niet met een pil zal gebeuren van dezelfde grootte.

Het zal waarschijnlijk wel even eng zijn in het begin, maar oefening baart kunst.

Heeft jouw kind ook problemen met het doorslikken van pillen en heb jij een andere gouden tip? Laat het weten op het Mamaforum

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Wil of kán je kind geen pillen slikken? Deze tip kan het iets makkelijker maken
Sluiten