Redactie
Redactie Baby 9 mei 2021

Planten in de kinderkamer? Oh yes! En dit is waarom

Groene vingers of niet: zet planten op de kinderkamer! Naast dat het heel gezellig staat, doen planten namelijk ook veel goeds voor je kindje. Welke planten dan geschikt zijn voor de baby- of kinderkamer laten we je ook meteen weten.

Planten in de kamer van je baby of kind? Doen! En wel om de volgende, eigenlijke logische, redenen.

Planten zorgen voor zuurstof

Planten maken zuurstof aan, dus je kan je voorstellen dat een ruimte gevuld wordt met zuurstof als er meerdere planten in staan. Daarnaast zijn er vele planten die de lucht zuiveren, en een schone lucht wil je voor je mini. Die schone lucht zorgt er weer voor dat je kindje vrij kan ademen en geen last heeft van bijvoorbeeld stofdeeltjes. Je kan je ook wel voorstellen dat een baby heerlijk slaapt als er voldoende zuurstof in de lucht zit. Genoeg redenen dus om een paar mooie planten in de kinderkamer te zetten.

Een goede plek voor planten in de baby- of kinderkamer

Houd er rekening mee dat baby’s groter worden en gaan ontdekken en dat grotere kindjes altijd op zoek zijn naar nieuwe dingen om mee te spelen. De bladeren van een plant of de aarde in de pot zijn daarbij heel fijne materialen om mee in de weer te gaan. Zorg er dus altijd voor dat de planten op een plek staan waar geen nieuwsgierige kindjes bij kunnen komen. Zet nooit een plant op een plank boven het bedje van je baby, want als blaadjes gaan uitvallen komen die in het bedje terecht. Dit kan gevaarlijk zijn.

Kies voor een hogere plek, bijvoorbeeld op een kast, waar de plant stabiel staat. Of hang een paar potten op voor mooie hangplanten.

Welke planten zijn geschikt voor de kinderkamer?

In principe kan je planten kopen die je zelf mooi vindt, maar let wel even op het volgende: zorg er voor de zekerheid voor dat de plant niet giftig is én dat het een makkelijk te onderhouden plant is. Met kinderen heb je sowieso niet veel tijd om planten goed te verzorgen (of het moet je hobby zijn en je hebt extreem groene vingers) en daarnaast vergeet je het misschien snel, omdat de planten in de slaapkamer staan.

Vetplanten zijn daardoor heel geschikt, bijvoorbeeld de populaire Pilea die ook wel pannenkoekenplant wordt genoemd. De mooie Calathea is een heel luchtzuiverende plant, deze heeft wel licht nodig. De Rubberplant is ook luchtzuiverend en heeft weinig water én weinig licht nodig: topplant voor wie geen groene vingers heeft. De Monstera is ook een plant die niet al te veel verzorging nodig heeft.

Air plants zijn kleine plantjes in allemaal mooie soorten die je gemakkelijk op kan hangen. Ze hebben weinig verzorging nodig en staan superleuk in elke kamer.

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker.

Lees ook:

Deze 6 interieurtrends maken de babykamer van jouw kleintje compleet

Let op: deze giftige planten staan waarschijnlijk gewoon in je huis en achtertuin

Reageer op artikel:
Planten in de kinderkamer? Oh yes! En dit is waarom
Sluiten