Redactie
Redactie Mama 8 jun 2018

Pompoensoep met geitenkaas

Zodra het weer kouder wordt en we de zomer gedag zeggen worden bij ons thuis de salades ingeruild voor stevige soepen en heerlijke stoofschotels. Als je dit recept maakt ruikt het heerlijk in huis en voelt het alsof je de herfst in huis haalt!

Deze heerlijke pompoensoep is bij ons thuis vaste prik zodra de pompoenen weer bij de boer liggen. Door de zoete smaak van de pompoen is deze soep ook een hit bij kinderen. Niet dol op koriander? Dit kun je gewoon weglaten of vervangen voor platte peterselie.

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen)

  • 1 pompoen
  • 150 gram zachte geitenkaas (zwanger? gepasteuriseerd!)
  • half bosje verse koriander
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Chili vlokken (optioneel)

Aan de slag

Voor dit recept gebruik ik de oranje Hokkaido pompoen. Van deze pompoen is de schil zacht. De pompoen kun je dan ook met schil en al eten. Dat scheelt bereidingstijd en je verliest geen pompoen in de strijd. Was de schil wel goed af!

  • Snij de pompoen doormidden en haal de zaden en het vruchtvlees eruit met een lepel. Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 3 cm en leg deze in een ovenschaal.
  • Meng de olijfolie in een bakje met de komijn en perst de twee knoflooktenen erdoor. Bestrijk de stukken pompoen met het mengsel en zet dit een half uur in de oven.
  • Haal de pompoen uit de oven en doe deze in je soeppan. Voeg de bouillon toe en pureer de pompen. Ik doe de bouillon altijd nog even door de ovenschaal heen zodat alle knoflook en kruiden ook mee koken!
  • Breng de soep nog even aan de kook en maak de soep af met wat peper en zout.
  • Dien de soep op en laat de kids de soep garneren met (flink wat) verkruimelde geitenkaas en fijngesneden koriander (op platte peterselie). Voor de volwassenen maak je de soep helemaal af met wat chilivlokken.

Eet smakelijk!

Reageer op artikel:
Pompoensoep met geitenkaas
Sluiten