Marleen Staal
Marleen Staal Zwanger 18 jan 2019

Pak de popcorn: 6 Netflix films om je zwangerschapsverlof mee door te komen

Als je met je gezwollen olifanten voeten nog een paar weken zwangerschapsverlof te gaan hebt, kun je maar één ding: liggen, benen omhoog en rust houden. Gebruik je alle opvoedboeken inmiddels als bijzettafeltje, omdat je ze lang en breed uit hebt? Gooi je Netflix aan en chill. En dan bedoelen we écht chillen, met deze films en series.

Tijd voor popcorn en Netflix

Om je moederlijke geweten te sussen: al deze kijktips zijn helemaal parenting proof. Ze gaan over het ouderschap, moeders en vooral familie. Precies de dingen  waar je alles over wilt weten, maar dan zonder er te veel bij na te denken. Een soort gluren bij de buren, maar dan via je tv-scherm.

Private life

Rachel probeert samen met haar man zwanger te worden, maar zonder succes. Ze ondergaat meerdere behandelingen en samen overwegen ze ook adoptie en andere mogelijkheden  voor een gezin. Dat zorgt voor spanningen tussen Rachel en haar man. Totdat er ineens een stiefnichtje voor de deur staat.

Tallulah

Een film met een hoog popcorn gehalte, want dit verhaal is ontzettend spannend. Een baby stelen, je verzint het niet. Tallulah wel. Ze zwerft in een busje van plek naar plek, totdat ze in een impulsief moment een baby red van zijn discutabele moeder. Dan staat ze er alleen voor, met een baby, dus moet ze een oplossing vinden hoe ze dit gaat aanpakken.

Maggie’s Plan

Huisje, boompje, beestje en het liefst een kindje. Maggie had het graag allemaal gehad, maar een lange relatie zit er voor haar niet in. Om toch moeder te worden, richt ze haar pijlen op een spermadonor. Dan wordt ze verliefd op de getrouwde John. Alsof het al niet ingewikkeld genoeg was.

Wil je meer films en series zien die je inspireren over het moederschap? Kijk dan deze series met sterke moeders in de hoofdrol. 

The Light between Oceans

Pak ook hier de popcorn er maar bij. In een vuurtoren, ver weg in Australië leiden Tom Sherbourne en zijn vrouw Isabel een ongewenst kinderloos bestaan. ALs er een reddingsboot aanspoelt met daarin een nog levende baby, besluiten ze haar groot te brengen. Als Tom en Isabel terugkeren naar het vasteland en Hannah, de biologische moeder ontmoeten, staat hun leven op z’n kop.

Bad Moms

Een fijne, luchtige afsluiter in dit rijtje: Bad Moms. Drie moeders die het helemaal hebben gehad, gooien al hun principes en verantwoordelijkheden overboord en willen vooral één ding: het ouderschap weer leuk maken.

The Beginning of Life

Geen film, maar wel een steengoede documentaire verdeeld over een paar afleveringen over hoe de omgeving van invloed is op jonge kinderen. En wat dit betekent voor hun toekomst. Het zijn namelijk niet alleen onze genen die ons vormen, maar een combinatie met alles wat er om ons heen gebeurt

Welke films ontbreken er volgens jou nog in dit lijstje? Laat het hieronder weten op het Mamaforum!

Reageer op artikel:
Pak de popcorn: 6 Netflix films om je zwangerschapsverlof mee door te komen
Sluiten