Leanne Hansma
Leanne Hansma Babynamen 13 nov 2018

De populairste babynamen van 2019 voorspeld: dit wordt de top 10

Move over Julia en Noah. De geliefde babynamen van afgelopen jaar moeten plaats maken. In 2019 worden Saar en Lucas namelijk de populairste babynamen volgens Hippe-Geboortekaartjes.nl.

De site kan dit voorspellen door de namen op geboortekaartjes van de afgelopen maanden én de namen waar ouders to-be de laatste tijd naar zochten onder de loep te nemen. De trends die daar uitkomen vormen de top 10 populairste babynamen van 2019.

De populairste meisjesnamen in 2019

1. Saar
2. Mila
3. Emma
4. Tess
5. Zoë
6. Nora
7. Lauren
8. Puck
9. Evi
10. Luna

Kort, korter, a

Saar wordt – met stip op nummer 1 – de populairste meisjesnaam van 2019. Kan ook bijna niet anders, want korte namen doen het goed komend jaar. Twee namen die ook onder de categorie ‘kort, korter, kortst’ vallen zijn Luna en Puck. Vandaar dat deze twee namen misschien zo veel gestegen zijn in de lijst der babynamen. Naast een korte naam is het in 2019 ook trending om de naam van le baby op een ‘a’ te laten eindigen.

LEES OOK: Zwanger: Survivalkit vol tips & tricks

Namen die de Top 10 niet gehaald hebben, maar wel geliefd zijn bij papa’s en mama’s in spe zijn Fien, Noor en Lina. Als je het ons vraagt horen de nieuwkomers inderdaad thuis tussen de favorieten.

De populairste jongensnamen in 2019

1. Lucas
2. Luuk
3. Sam
4. Finn
5. Mees
6. Sem
7. Liam
8. Julian
9. Mason
10. Teun

Kort, maar krachtig

Ook voor de jongens zijn korte namen helemaal in. Lucas staat voor het eerst bovenaan in de Top 10. Wil je helemaal 2019 gaan met de naam van je kleintje? Kies dan voor Teun: de rijzende ster van komend jaar. Andere upcoming namen worden Kaj, Owen, Joep en Mason.

Wij zijn benieuwd wat jullie van deze voorspelling vinden. Praat met ons mee op het Mamaforum!

Reageer op artikel:
De populairste babynamen van 2019 voorspeld: dit wordt de top 10
Sluiten