Redactie
Redactie Shoppen 6 jun 2018

Positiemode: voorkom mode missers!

Vroeg of laat zul je er aan moeten geloven; shoppen voor positiemode. Spookbeelden van grote omaonderbroeken en joggingpakken op je netvlies? Nergens voor nodig! Er is genoeg trendy positiemode te koop. En als je je aan deze paar do’s en don’ts houdt, kom je die veertig weken – en daarna – wel fashionable door.

Kies voor kwaliteit

Omdat je jezelf waarschijnlijk niet toe staat een compleet nieuwe garderobe aan te schaffen, zul je vaker dan gebruikelijk hetzelfde dragen. Dat betekent veel wassen (en drogen). Zorg dus dat wat je koopt makkelijk wasbaar is en het materiaal van goede kwaliteit. Zonde als dat ene zwarte zwangerschapsjurkje tegen je derde trimester vaal grijs is of de gaten in je favoriete positiejeans vallen.

Laat die rondingen zien!

Show die bolle buik, billen én borsten! Er is niks mis met een nauwsluitend stretchjurkje, dat je vaak ook negen maanden lang – en daarna – kan dragen. Een beetje huid – je grandioos groeiende decolleté bijvoorbeeld – is nog steeds heel spannend. V-halzen en A-lijn jurken en shirts doen wonderen voor je looks.

Draag laagjes

Je temperatuurhuishouding wil door al die razende hormonen wel eens van slag zijn. Terwijl iedereen bibbert van de kou, heb jij juist een ‘opvlieger’ en visa versa. Laagjes zijn de oplossing, zodat je naar believen een laagje aan of uit kunt trekken.

Sexy zwangerschapslingerie

De basis van iedere outfit begint onder je kleding. Zwangerschapslingerie, je hebt het echt nodig! Bespaar je op ondermode tijdens je zwangerschap, dan voel je je waarschijnlijk niet alleen niet erg aantrekkelijk, je veranderende lichaam mist ook de broodnodige steun.

Pimp je look

Ontwikkel extra oog voor details. De juiste accessoires maken je outfit iedere dag anders. Met een berg kettingen, oorbellen en sjaaltjes kun je dat ene zwarte zwangerschapsjurkje of jeans op 101 manieren dragen.

Uitstellen

Waarom zou je je in die te kleine spijkerbroek blijven proppen, als er zo veel meer comfortabele varianten bestaan? Vroeg of laat zul je een positiemodewinkel in moeten stappen. En dan liever te vroeg dan te laat! Hoe eerder je je basics aanschaft, hoe langer je er plezier van hebt! Verwen jezelf met een beginnend buikje al met mooie spullen en je zult je  ondanks de misselijkheid en andere kwaaltjes onmiddellijk beter voelen!

Beknibbelen

Positiemode, hoe lang draag je zoiets nou? Iedere omvang neemt in eigen tempo toe, maar met een week of 15 passen veel vrouwen niet meer in hun gewone broeken. Nog 25 weken te gaan dus! En denk je dat je direct na de zwangerschap die kilo’s weer kwijt bent? Helaas moeten we je dan teleurstellen. Veel vrouwen grijpen tijdens het ontzwangeren nog in de kast naar die heerlijke, comfortabele zwangerschapskleding! Je zwangerschapsgarderobe draag je dus zeker een heel seizoen. En koop je ook niet elk seizoen wat mooie nieuwe dingen voor je gewone garderobe? Een zwangerschap is geen excuus om te besparen, maar een excuus op flink te shoppen!

Tijd voor tenten

Ken je eigen stijl. Die bolle buik en opgezette enkels betekenen niet dat je nu enkel oma-onderbroeken en bloemetjesjurken mag dragen. Je bent nog steeds dezelfde persoon(lijkheid)! Er is tegenwoordig zo veel op de positiemodemarkt, dat er vast en zeker een merk bij zit dat bij jouw uitstraling past.

Oversized

Koop je zwangerschapsgarderobe niet te groot! Je voelt je misschien soms een huiskamerolifantje, maar als je voor je zwangerschap een S-je was, ben je dat tijdens je zwangerschap waarschijnlijk ook. Als je twijfelt kun je één maatje groter kopen, maar écht niet meer! Te grote zwangerschapskleding doet niets voor je lichaam, behalve er nog eens vijf kilo bij op tellen…

Reageer op artikel:
Positiemode: voorkom mode missers!
Sluiten