Redactie
Redactie Baby nieuws 7 jun 2018

Praat vooral in babytaal tegen je baby

Communiceer jij met een babystemmetje met je baby? En heb je het gevoel dat dat gebrabbel uit je volwassen mond wel wat minder mag? Don't. Doe er juist nog een tandje bij! Tegen je baby in babytaal praten, schijnt namelijk enorm goed te zijn voor z'n hersenen. 

Hoe meer je in babytaal met je kleine praat, hoe beter z'n taalontwikkeling zal zijn, blijkt uit onderzoek van Cambridge University.

Zingen en praten

Dat het zingen van kinderliedjes goed is voor de taalontwikkeling van baby's, bleek al uit eerdere onderzoeken. Maar nu blijkt dus dat praten – babystyle – ook wel degelijk nut heeft. Volgens het recente onderzoek, komen de hersengolven van baby's dan op dezelfde hoogte als de hersengolven van hun moeders. Al helemaal als je zingen en praten combineert, weet Dr. Victoria Leong, onderzoeker bij Cambridge University. Op een zingende toon praten is volgens haar de beste manier om deze hersengolven op dezelfde hoogte te brengen en de taal van de baby verder te ontwikkelen. 

Duidelijke babytaal

Maar waarom dan precies? “Het brein van baby's is gesteld op de babytaal die de moeder voor en na de geboorte spreekt”, legt Leong uit in een interview met BBC. “Wanneer baby's die taal vaak horen, nemen ze sneller informatie op. Hun aandacht is beter en de taal klinkt duidelijk voor ze, zeker wanneer je ook nog eens oogcontact maakt. Wanneer een baby mensen op een volwassen toon hoort praten, heeft dit veel minder invloed op z'n taalvaardigheid.” Keep talking baby to them!

Bron: Daily Mail

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Praat vooral in babytaal tegen je baby
Sluiten