Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 8 nov 2021

Treat yourself: 5 tips voor quality time met jezelf

Als moeder vergeet je af om even een moment voor jezelf te nemen en je in de watten te laten leggen. Zonde, want door goed voor jezelf te zorgen, zit je beter in je vel en ben je dus automatisch een leukere moeder. Tijd dus voor quality time met jezelf!

Een dagje vrijaf nemen en helemaal in het teken stellen van jezelf: hoe vaak doe je dat nou? Maar zelfs als een hele dag niet lukt, zijn er genoeg manieren om jezelf toch even in het zonnetje te zetten. Laat je inspireren!

Quality time in de sauna

Kinderen op school of oppas geregeld? Neem een middagje vrij, trek erop uit en kies een wellness waar je kan genieten van sauna’s, ontspannende massages en een lekker hapje en drankje. Ga lekker in je eentje, neem een boekje mee of geniet simpelweg van het feit dat je even niks hoeft.

Lekker in je vel

Geen fan van de sauna? Een behandeling bij een schoonheidssalon geldt ook als quality time: een traktatie voor jezelf en je zit daarna ook nog eens heerlijk in je vel. Een manicure, pedicure, gezichtsbehandeling of wimperverlenging: er zit altijd wel iets bij waar je blij van wordt.

Quality time als cadeau voor jezelf

Soms verdien je het om jezelf een cadeautje te geven. Diamonds are a girl’s best friend! Wat dacht je van een mooi dameshorloge of een tijdloos item zoals een halsketting of gouden armbandjesVerkrijgbaar in iedere prijscategorie, dus je kunt altijd wel iets moois vinden dat bij jouw smaak past.

Laad je batterij op

Af en toe quality time met jezelf is goed voor je gezondheid – ook voor je mentale welzijn. Het feit dat je vaak van alles tegelijk doet – zoals mailtjes versturen tijdens het boodschappen doen, terwijl je een jengelend kind koest probeert te houden – geeft onrust en slokt je energie op. Door je te focussen op één ding tegelijkertijd, schep je rust.

Leg je smartphone dus een keer een weekend aan de kant. Ja, dan ben je onbereikbaar en dat voelt onwennig. Maar doe het toch! Ga naar buiten – zonder podcast, playlist of te versturen appjes, mailtjes en berichtjes. Laat de elementen op je inwerken: de wind, de regen of warme zonnestralen. Wedden dat je je na afloop fris en opgeladen voelt?

Beter in je vel

Vind je niet de tijd om een dag naar de wellness te gaan of enkele uren in een schoonheidsinstituut door te brengen? Je kan ook dagelijks een aantal minuutjes me-time in je routine integreren: ook dat is quality time. Doe ’s ochtends of ’s avonds 10 minuutjes yoga en je zal merken dat je energiepijl opnieuw stijgt en je je beter in je vel voelt.

In samenwerking met de Bijenkorf

Reageer op artikel:
Treat yourself: 5 tips voor quality time met jezelf
Sluiten