Redactie
Redactie Zwanger 22 apr 2020

Raamdecoratie voor de babykamer: 5 dingen waarop je moet letten

De babykamer inrichten is een van de leukste dingen om te doen voordat die kleine er daadwerkelijk is. Je weet al precies wat voor kleuren de muren gaan krijgen, welke commode je gaat bestellen en hoe de kledingkast eruit moet gaan zien. Maar vergeet je de raamdecoratie niet?

Wil je het goed aanpakken, dan kies je voor raamdecoratie die voldoet aan de volgende eisen.

1. Donker, donkerder, donkerst

Laten we beginnen met misschien wel de belangrijkste eis: raamdecoratie in de kinderkamer moet verduisterend zijn. Baby’s slapen over het algemeen veel. Heel veel. En net als jijzelf slaapt ook jouw baby lekkerder in een donkere kamer. En eh… als jouw kleine lekker ligt te pitten, kan jij ook je ogen eventjes sluiten. Win-win!

2. Makkelijk schoon te maken

Je kunt het je nu misschien nog niet voorstellen, maar het zal je verbazen hoeveel rommel zo’n klein wezentje kan maken. Je eerste spuitluier al overleefd? Dan weet je waarover wij het hebben. Alles in de babykamer – dus ook de raamdecoratie – moet gemakkelijk schoon te maken zijn. Houd daarmee rekening bij het kiezen van de stofjes. 

3. Veiligheidsaspect

Voor jou is een loshangend koord of een lang, zwierig gordijn niet zo’n probleem, maar in grijpgrage babyhandjes kan zoiets gevaarlijk zijn. Let daarom bij het uitkiezen van raamdecoratie goed op de veiligheid. Veilige gordijnen voor de kinderkamer zijn gordijnen waar jouw kleine zelf niet bij kan. 

4. Zo veel opties 

‘Gewone’ gordijnen, plisségordijnen, vouwgordijnen of een rolgordijn. Er is zo veel verschillende raamdecoratie op de markt dat het zomaar kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat je ook kiest: zorg ervoor dat het precies op maat is gemaakt – anders is die zoektocht naar de perfecte verduisterende stof voor niets geweest.

5. Leuke stijl

Met al die regels zou je bijna denken dat het onmogelijk is om raamdecoratie te vinden die ook nog eens goed bij de inrichting van de rest van de kamer past, maar niets is minder waar. Veilige, verduisterende en makkelijk schoon te krijgen raamdecoratie is er in allerlei verschillende vormen, maten en kleuren. Nu alleen nog een keuze maken…

In samenwerking met Veneta.com

Reageer op artikel:
Raamdecoratie voor de babykamer: 5 dingen waarop je moet letten
Sluiten