Redactie
Redactie Mama 11 jun 2018

Recept: Courgetti met kip en tapenade

Deze courgetti is niet alleen super lekker, hij is ook nog eens mega healthy! Dus mocht je een keer een gezond alternatief willen voor pasta, kies dan voor dit recept. En het mooiste van alles: je peuter trapt er volledig in, YES!

Het is net alsof je echte pasta eet en ondertussen krijgt je mini-me al zijn vitamientjes binnen! 

Ingrediënten voor courgetti

(2 volwassenen en een mini):

  • 2 courgettes
  • 1 potje rode tapenade
  • 2 kipfilets
  • zakje rucola 
  • paar plakken rauwe ham (beetje dikke plakken)
  • flinke hand Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een kom met 2 eetlepels tapenade. Roer goed door en laat even staan.
  • Was de courgette en maak met een kaasschaaf dunne plakken. Leg ze op elkaar, dan kun je ze straks gemakkelijk in repen snijden. Het midden van de courgette kun je niet goed gebruiken, dus zodra het schaven niet meer soepel gaat, kun je de rest van de courgette even apart leggen.
  • Snijd de stapeltjes courgette in de lengte in dunne repen; een soort spaghettislierten dus.
  • Zet een grote wok op het vuur en doe hier wat olijfolie in. Bak de kipstukjes zachtjes gaar.
  • Kook ondertussen wat water voor de courgette slierten. Zodra de kip gaar is doe je de courgette 1 minuutje in de pan met kokend water. Giet de slierten af en laat even uitlekken.
  • Zet ondertussen een pan op het vuur en bak de rauwe ham tot deze lekker knapperig is.
  • Alle ingrediënten zijn nu gekookt en gebakken. Zet de wok weer op het vuur en doe de courgette bij de kip. Meng dit goed door elkaar en voeg de rest van de tapenade toe.
  • Tot slot leg je op de borden een flinke hand rucola. Hierop schep je het courgetti-kip mengsel met de plakjes ham er bovenop. Breng het gerecht op smaak met wat parmezaanse kaas, peper en zout.

Eet smakelijk!

Reageer op artikel:
Recept: Courgetti met kip en tapenade
Sluiten