Redactie
Redactie Feestdagen 7 jun 2018

Recept: Pasen Pannenkoekentaart

Met Pasen wil je iets op tafel zetten dat lekker én simpel is. Met deze pannenkoekentaart van Culy sla je twee vliegen in één klap. En het ziet er ook nog prachtig uit. Dat wordt smullen!

Benodigdheden
– 24 pannenkoeken 
Je kunt er natuurlijk meer of minder bakken, maar je kunt ook een pak kant-en-klaar pannenkoeken kopen. Al smaken de zelfgemaakte pannenkoeken van mama en papa altijd wel lekkerder.

Bak eerst de pannenkoeken. Zo kunnen ze in de tijd dat je het mengsel maakt, even afkoelen. Als je de taart opbouwt terwijl de pannenkoeken nog warm zijn, gaat het namelijk mis. Dan smelt de chocoladevulling en glijden de pannenkoeken van elkaar.

Voor de vulling:
– 150 gram chocolade of Nutella
– 100 gram gemengde noten
– 600 ml slagroom (als je Nutella gebruikt, ga je voor 400 ml)
– 50 gram ongezouten boter
– 1 eetlepel vanille-extract
– 1 ½ eetlepel suiker
– snufje zeezout
– eventueel een paar paaseitjes om de taart te versieren 

Zo maak je een pannenkoekentaart
1. Breek de chocolade in stukjes en laat dit samen met de boter en het zeezout au bain-marie smelten. Laat dit vervolgens afkoelen.
2. Rooster de noten in een koekenpan (zonder olie of boter) tot ze goudbruin zijn. Hak ze vervolgens in fijne stukjes.
3. Roer 200 milliliter van de slagroom door de gesmolten chocolade. Voeg hier ook wat nootjes aan toe.
4. Voeg de suiker toe aan de rest van de slagroom. Klop dit vervolgens op tot een dikke massa. 
5.  Tijd om te stapelen! Pak een mooi bord om de taart op te serveren. Begin met een pannenkoek, besmeer deze met een laag chocolade. Leg hier een pannenkoek op en besmeer deze met slagroom. Ga zo door tot alle pannenkoeken op zijn en eindig met een laagje slagroom. Versier de bovenkant eventueel met paaseitjes, geschaafde chocola en nootjes.

Eet smakelijk!
 

Reageer op artikel:
Recept: Pasen Pannenkoekentaart
Sluiten