Redactie
Redactie Mama 6 jun 2018

Recepten om zelf babyvoeding te maken

Zes maanden lang heeft je baby niets anders nodig gehad dan melk. Na experimenteren met fruithapjes is het nu zover: je baby leert vaste voeding eten. Zin om die kennismaking met andere smaken en structuren zo speciaal mogelijk te maken? Maak dan zelf je babyvoeding!

Recepten voor 6 – 8 maanden

Bloemkool-wortel hapje

Ingrediënten:
− 150 g wortel
− 150 g bloemkool
− Eventueel wat moedermelk of opvolgmelk
Bereiding:
Kook de wortel samen met de bloemkool afgedekt in een pan met een bodem water in 10 tot 12 minuten gaar. Giet de groenten af, maar vang een beetje van het kookvocht op. Pureer de wortel en bloemkool met de staafmixer tot een gladde puree. Voeg tijdens het pureren eventueel wat kookvocht, moedermelk of opvolgmelk toe om het hapje te verdunnen.

Sperziebonen met kip

Ingrediënten:
− 75g sperziebonen
− 1 tomaat
− 2 eetlepels rijst
− 25g kipfilet
Bereiding:
De sperziebonen in kleine stukjes samen met de rijst en de kip in 20 minuten gaar koken. Laat de tomaat de laatste minuut meekoken. Na het koken kun je de tomaat laten schrikken in een bakje koud water zodat het het velletje makkelijk kunt verwijderen. Snijd de tomaat in stukjes. Doe alle ingrediënten bij elkaar en pureer het.

Broccolipuree

Ingrediënten:
− 50 gr aardappel
− 100 gr broccoli
− Eventueel wat opvolg- of moedermelk
Bereiding:
Was en schil de aardappel. Snijd deze vervolgens in blokjes. Scheid de broccoliroosjes en was ze. Kook de aardappel en broccoli ongeveer 20 minuten en giet af. Mix vervolgens de groente met de aangemaakte opvolg- of moedermelk en pureer.

Recepten voor 8 – 12 maanden

Kip met appel

Ingrediënten:
− 30 gr prei
− 35 gr wortel
− 50 gr kip
− 125 gr aardappel
− 35 gr appel
− tl tijm
− 125 ml water
Bereiding:
Bak de prei tot hij glazig is en voeg dan de wortel toe. Na 5 minuten kan de kip samen met de tijm meegebakken worden. Bak dit ook weer vijf minuten. Dan de aardappel en appel erbij. Voeg het water toe en doe het deksel op de pan. Laat dit op een laag vuurt ongeveer 20-25 minuten koken. Laten afkoelen en pureren.

Zalm met worteltjes

Ingrediënten:
− 65 gram wortels
− 40 gr zalmfilet (zonder vel)
− 20 ml sinaasappelsap
− 6 gr geraspte kaas
− klontje boter
− scheutje melk
Bereiding:
Leg de zalm in een ovenschaal, verdeel het sinaasappelsap en de kaas erover. Dek af met aluminiumfolie en zet de vis 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). Kook intussen de worteltjes gaar in zo’n 15 minuten. Haal het gare visvlees met een vork van de graat, zodat je kleine stukjes overhoudt. Giet de wortels af en doe het klontje boter en de melk erbij. Pureer dit samen met de vis en de saus tot een glad mengsel.

Asperges met venkel en couscous

Ingrediënten:
− 4 asperges
− ¼ venkel
− Beetje couscous
Bereiding:
Maak de asperges schoon en snijd ook het onderste stukje van de asperge af. Snijd de asperges en venkel in kleine stukjes en breng het in een bodempje water 5 minuten aan de kook. Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Doe vervolgens alles bij elkaar en pureer het.

Reageer op artikel:
Recepten om zelf babyvoeding te maken
Sluiten