Redactie
Redactie Sport en beweging 7 jun 2018

Reflexzone therapie voor zwangeren

Ben je na de eerste maanden van je zwangerschap nog steeds misselijk? Ben je erg moe? Of houd je veel vocht vast? Dan is een reflexzone therapie speciaal voor zwangere vrouwen misschien wel de oplossing.

In praktijk ‘De Morgenster’ in Den Haag geeft Wendy Koopman (47) allerlei cursussen en therapieën voor mama’s en bijna mama’s. De redactie van Mama en Zo is vooral geïnteresseerd in de voetreflexbehandeling voor zwangeren, want wie wil er nu niet snel van die lastige zwangerschapskwaaltjes af!

De therapie

“Op iedere voet zitten vijf lijnen die in contact staan met delen van je lichaam. Door deze lijnen te stimuleren, kun je bepaalde organen of lichaamsdelen stimuleren,” vertelt Wendy. Op je voeten zitten reflexzones die in contact staan met alle weefsels van je lichaam, zoals je organen, klieren, zenuwen, spieren en botten. “Door deze zones op een speciale manier te masseren, zorg je voor een betere doorbloeding. Hierdoor bereiken zuurstof en voeding de weefsels beter. Afvalstoffen verdwijnen op deze manier ook sneller uit je lichaam.”

Vervelende kwaaltjes

Reflexzone therapie helpt je om van je vervelende zwangerschapskwaaltjes af te komen. De reflexzone therapie helpt voor de volgende klachten:

  • Aanhoudende misselijkheid
  • Verkoudheidsklachten
  • Rug- heup- lies en bekkenklachten
  • Hoofdpijn
  • Beginnende hypertensie
  • Obstipatie
  • Spataderen en aambeien
  • Vocht vasthouden in de enkels
  • Vermoeidheid
  • Terugkerende blaasontsteking

Praktijk Morgenster

In praktijk ‘De Morgenster’ van Wendy kun je ook andere cursussen volgen. Zo geeft Wendy zwangerschapsyoga als voorbereiding op je bevalling en zorgt ze er met een speciale cursus voor dat je je na de bevalling weer snel fit voelt. Kijk voor mee informatie op de site van De Morgenster.

Heerlijk ontspannen

Naast het nut van de therapie werkt het ook nog eens heel ontspannend. “Als je zwanger bent, is het zeker geen overbodige luxe om af en toe eens heerlijk te ontspannen. Dat natuurlijk weer goed is voor het lichaam, waardoor je ook veel minder last hebt van allerlei kwalen.” Misschien heb je wel eens verhalen gehoord dat reflexzone therapie pijnlijk is? Gelukkig doet Wendy voorzichtig. “Je hoeft niet bang te zijn dat het pijn doet. De voeten van zwangeren zijn sowieso al gevoeliger en het moet vooral een fijne ervaring zijn, waarvan je heerlijk ontspant.”

Weeën opwekken

Reflexzone therapie kun je ook inzetten als middel om weeën op te wekken als je overtijd bent. Ook baby’s die in een stuit liggen, kunnen door middel van deze therapie gedraaid worden. “Dit gebeurt wel altijd in overleg met de arts”, vertelt Wendy. “Als een kindje maar  een dag overtijd is, begin ik er ook nog niet aan. Het is gezonder voor het kindje als het op zijn eigen tijd komt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reflexzone therapie voor zwangeren
Sluiten