Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Baby 25 apr 2019

Is jouw reflux baby een nachtbrakertje? Met deze tips zal hij heerlijk slapen!

Het krijgen van een kindje voelt eigenlijk alsof je een rollercoaster instapt. Van hele gelukkige gevoelens als je baby lacht tot wanhoop wanneer hij maar niet in slaap valt. Tja, pasgeboren kindjes zorgen voor slapeloze nachten en een hoop frustratie. Heeft jouw kindje reflux? Dan komt dit verhaal je vast bekend voor.

Bij reflux baby’s is de sluitspier – een soort klepje – tussen de maag en slokdarm nog niet helemaal ontwikkeld. Dit zorgt voor overvoeding, zwakke buikspieren en een trage spijsvertering. Het is dan ook niet gek dat deze aandoening gepaard gaat met vervelende kwaaltjes, zoals overmatig spugen, hikken en hoesten. Huilt jouw reflux baby continue en slaapt hij slecht? Volgens experts kun je deze methodes uitproberen!

LEES OOK: Reflux bij baby’s

1. Rechtop

Houd je baby na iedere voeding goed rechtop. Wacht hoe dan ook 45 minuten na een voeding voordat je jouw kleintje neerlegt om te gaan slapen. Wanneer je kindje rechtop zit is de kans namelijk groter dat hij zijn maaltijd goed verteert en beter zal slapen.

2. Kalmeren

Je weet dat jij je kindje na zijn voeding een tijdje rechtop vast moet houden. Dit is echter niet voldoende. Het is belangrijk dat jij je baby kalmeert om onrustigheid te voorkomen. Streel het gezichtje van je kleintje, wieg hem héél zachtjes, loop rondjes, zet een rustgevend muziekje op, zing een liedje, geef knuffeltjes en kusjes… Jij weet uiteindelijk wat jouw baby rustig maakt, dus doe wat nodig is om hem te kalmeren!

3. Melkproductie

Hyper-lactatie is een veelvoorkomende oorzaak die de slaap van reflux baby’s kan onderbreken. Dit houdt in dat je meer melk produceert dan je baby nodig heeft. De kans is groot dat jouw kindje de melk te snel doorslikt, waardoor een groot deel van de melk niet goed wordt verteert. Dit lijdt tot maagpijn, gas en veel pijn. Door middel van kolven en/of flesvoeding kun je de porties zelf bepalen!

LEES OOK: Kolven, zo doe je het!

4. Kleine porties

Over porties gesproken; het is verstandig om kleine porties aan te houden. Voor reflux baby’s zijn kleinere maaltijden makkelijker te verteren. Ook is kun je het beste vaste voedingstijden aan te houden, zodat het lichaam van je kindje precies weet wanneer het tijd is om te eten.

5. Schrap cafeïne

Het opgeven van koffie is geen makkie als je amper slaapt. Geef je borstvoeding? Dan is het toch verstandig om dit drankje uit je dieet te schrappen, omdat cafeïne de maag van je baby kan irriteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Is jouw reflux baby een nachtbrakertje? Met deze tips zal hij heerlijk slapen!
Sluiten