Sophie Nortier
Sophie Nortier Baby 26 mei 2021

Een regenboogbaby: het klinkt mooi, maar wat houdt het precies in?

Je ziet de term ‘regenboogbaby’ regelmatig voorbijkomen. Misschien komt al snel het idee bij je op dat de term iets te maken heeft met gender of geslacht. Het tegendeel is waar, het betekent iets heel anders.

Zwanger van een regenboogbaby: extra spannend

Het krijgen van een baby is een onbeschrijflijke ervaring vol vreugde, hoop en spanning. Naast deze vreugde blijft de angst voor een miskraam of verlies van de baby ook in je achterhoofd aanwezig. Voor de vrouwen die dit al eens hebben meegemaakt, is deze zwangerschap extra spannend.

Regenboogbaby

De term regenboogbaby is de naam voor een de baby die kort na het verlies van een vorige baby is geboren door een miskraam en doodgeboorte. Hoewel de komst van een nieuw kindje misschien spannend en eng is, zijn de ouders er net als alle andere kersverse ouders dolgelukkig mee. Misschien wel nóg blijer. De term regenboog staat voor het feit dat er na regen altijd zonneschijn komt. Hoe symbolisch!

Schuldgevoel

Het hele proces van zwanger zijn en bevallen brengt veel emoties met zich mee. Al helemaal voor moeders waarbij het eerder fout is gegaan. Veel regenboogmoeders kampen met schuldgevoelens en twijfels. Ze zijn bang voor het feit dat anderen misschien zullen denken dat ze de verloren baby hebben vervangen.

Trots

Natuurlijk zijn de regenboogbaby’s voor deze moeders een geschenk uit de hemel en brengt hun komst een hoop geluk en vreugde met zich mee. De moeders laten op social media maar al te graag zien hoe blij ze zijn met hun regenboogbaby. En dat doen ze in – hoe kan het ook anders – alle kleuren van de regenboog.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Purewow.com

Reageer op artikel:
Een regenboogbaby: het klinkt mooi, maar wat houdt het precies in?
Sluiten