Gina Koninkx
Gina Koninkx Baby 16 dec 2019

Lange autorit of vlucht voor de boeg? 4 tips waardoor je veel relaxter leert reizen met kleintjes

Met de feestdagen voor de deur is de kans groot dat jullie volgende week in de auto stappen om jullie (schoon-)ouders te bezoeken. Soms zijn dat redelijk lange autoritjes voor kleine kinderen en baby’s en dat kan vervelend zijn als ze hierdoor hun slaapje missen. Wij geven je tips om het reizen met kleintjes stukken relaxter te maken.

Reizen met kleintjes

Of je nou met kerst een lange autorit maakt, of dat je in de zomervakantie gaat vliegen, reizen met kleintjes kan nogal een uitdaging zijn. Je zit natuurlijk niet uren met een huilende baby in de auto of het vliegtuig. Daarom geven we je vier tips waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een huilend kleintje op de achterbank.

1. Zorg voor een vertrouwde omgeving

Baby’s en kleine kinderen hebben relatief veel moeite met slapen als ze niet in hun eigen vertrouwde omgeving zijn. Het is daarom dus ook belangrijk dat je in de auto of het vliegtuig een omgeving creëert die lijkt op thuis. Dit kun je doen door hun lievelingsknuffel, dekentje en favoriete boekjes mee te nemen.

Op hun eigen slaapkamer is het ongetwijfeld ook donker als ze gaan slapen, het is dus goed om het ook zo donker als kan te maken in de auto of het vliegtuig. Klap de Maxi-Cosi uit zodat het wat donkerder is bij hun hoofdje of hang zonwering op de ruit.

2. Probeer slaaptijden aan te houden

Als jullie rijden tijdens de uren dat je kleintje normaliter slaapt, probeer er dan voor te zorgen dat je kleintje op hetzelfde moment slaapt. Dat doe je onder andere door het zo comfortabel en vertrouwd mogelijk te maken. Stel het slaapje in ieder geval niet uit want dan is de kans veel groter dat ze uiteindelijk niet meer slapen en het achterin op een krijsen zetten.

3. Neem mee wat nodig is

En dit is vooral een goede tip als je gaat vliegen, voor je kleintje mag je namelijk het nodige meenemen. Wees dan ook niet te zuinig om mee te nemen waarvan je denkt dat dit het slaapje van je baby of peuter bevordert. Van speeltjes tot boekjes, neem mee wat je nodig hebt om je kleintje in slaap te doen vallen.

4. Oefen het van te voren

Als je weet dat je over een tijdje een (lange) vliegreis gaat maken, is het goed om al eens te oefenen om buiten de eigen comfortabele omgeving in slaap te vallen. Als je kindje dit al een aantal keer gedaan heeft, is de kans groter dat het op het moment van de reis beter gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Reageer op artikel:
Lange autorit of vlucht voor de boeg? 4 tips waardoor je veel relaxter leert reizen met kleintjes
Sluiten