Redactie
Redactie Mama 22 mei 2020

Zeer, zéér belangrijk: tips voor meer romantiek in huis!

Vooral met een jong gezin kan de romantiek, tussen jou en je partner, ver te zoeken zijn. Met een kaarsje, gedimde lichten en een bos rozen, breng je de romantiek snel in huis. Maar er is meer…

Een kaarsje en een bos rozen is de snelle oplossing voor meer romantiek in huis. Maar het is fijner als de romantiek en warmte in huis nooit ver te zoeken is en altijd een beetje aanwezig is. Daar wordt je partner (en in ieder geval jij) best blij van.

We willen meer, véél méér, romantiek in huis

Ga er eens voor zitten en schroom vooral niet om onderstaande tips aan je partner te laten lezen!

Sfeervol licht

Om een romantische sfeer in huis te creëren is licht erg belangrijk. Zorg ervoor dat je de lichten in je huis kunt dimmen, zodat je hier mee kunt variëren. Draai geen witlicht in je lampen, maar koop lampen die een wat warmer licht uitstralen, zoals ‘flame’ lampen. Natuurlijk zijn kaarsen een must. Wat dacht je van een grote schaal met allerlei gekleurde kaarsen? Zodra het wat gaat schemeren, steek je de boel gezellig aan.

Warme kleuren

Kleuren hebben ook een belangrijke invloed op de sfeer in huis. Je snapt dat felgeel geen positieve uitwerking heeft op de romantiek in huis. Kies juist voor warmere kleuren, zoals paars, rood en roze. Let er wel op dat deze sensuele kleuren de ruimte vaak ook kleiner laten lijken, dus combineer de kleuren met een lichtere kleur en beperk de kleur tot een wand in de ruimte. Probeer zo veel mogelijk in deze tinten te blijven, zodat alles mooi op elkaar is afgestemd.

Heerlijke geuren

Naast het oog, wil de neus ook wat. Een prettige geur zorgt er voor dat je je op je gemak voelt en ontspant. Een schoon huis helpt hier natuurlijk erg bij, maar heerlijke geurkaarsen geven ook snel een speciale sfeer. Net als het branden van wierrook en speciale geurstokjes zorgen voor een permanente fijne geur in huis.

Nog meer romantiek!

Wat kun je nog meer doen om je huis te laten overstromen van de romantiek?

  • Zorg voor verse bloemen en planten in huis
  • Kies warme stoffen in je interieur
  • Koop zachte kussentjes voor op de bank
  • Maak romantische hoekjes in huis met foto’s, kandelaars etc.
  • Breng balans in huis met Feng Sui.

Vind je al het bovenstaande een beetje te veel van het goede voor in de woonkamer? Geef dan alleen de slaapkamer een make-over en maak hier een liefdesnestje van!

Meer lezen?

Reageer op artikel:
Zeer, zéér belangrijk: tips voor meer romantiek in huis!
Sluiten