Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 24 jul 2020

Zo creëer je die onmisbare rustmomenten voor jou en je kind

Het middagdutje van je baby is heilig. Niet alleen voor de kleine, maar ook voor jou. Het zijn kostbare rustmomenten. Maar het is zeker niet vanzelfsprekend dat alle kinderen makkelijk overdag onder zeil gaan. Met deze tips maak je de meeste kans op de broodnodige rustpauzes.

Licht en donker

Het is belangrijk dat je kind weet dat het tijd is om te gaan slapen. Dat kun je voor elkaar krijgen door heel duidelijk verschil te maken tussen licht en donker. Maak de babykamer daarom lekker licht op de ‘wakkermomenten’ en goed donker als het tijd is voor het dutje. Probeer ook veel interactie te hebben met je kind als het wakker is. Op die manier kun je ook het verschil leren tussen de rustmomenten en de momenten dat er gespeeld en geknuffeld mag worden.

Het juiste beddengoed

De temperatuur in de kinderkamer is essentieel voor de nachtrust van je kindje. Sowieso moet er voldoende frisse lucht zijn en mag de kamer zeker niet te warm zijn. Ook beddengoed speelt een grote rol bij het slaapcomfort van je kind. Een speciaalzaak als Smulderstextiel heeft een ruim aanbod aan beddengoed voor baby’s en kinderen. Het juiste dekbed, deken, dekbedovertrek en hoeslaken zijn van groot belang om de ideale slaaptemperatuur voor je kind te bereiken. Denk bijvoorbeeld niet dat een luchtiger dekbed alléén genoeg is als het buiten warmer wordt. Ook het materiaal van het dekbedovertrek verschilt idealiter per seizoen.

Knuffel met geluid

Een vast knuffelvriendje kan helpen bij het slapengaan. Het geeft je baby een vertrouwd gevoel en kan kalmerend werken. Je hebt tegenwoordig knuffels met allerlei rustgevende geluiden erin. Ze zijn er zelfs die een hartritme nabootsen. En dat klinkt veel kindjes als muziek in de oren.

Bron: Smulderstextiel

Eén of twee keer?

Als je kindje net is geboren, ligt het over het algemeen bijna hele dagen wel lekker te pitten. Dat gaat langzaamaan over in twee keer per dag. En uiteindelijk hoeft de frummel nog maar één keer overdag naar bed. Maar wanneer maak je nou die overgang van één naar twee rustmomenten per dag? Vaak gebeurt dat iets te snel. Gemiddeld genomen geldt dat een kind pas tussen de 15 maanden en anderhalf jaar klaar is om een tukkie over te slaan. Maar leg je kind dan niet te vroeg in bed. Probeer op z’n vroegst 11.30 aan te houden en schuif dat tijdstip iedere dag een kwartiertje op, zodat je uiteindelijk tussen 12.30 en 13.00 het middagslaapje hebt gepland. In de regel heeft een kind tussen 1 en 2 jaar overdag zo’n tweeënhalf uur slaap nodig. Merk je dat je kind korte slaapjes maakt, schakel dan niet te snel over naar één dutje per dag.

In samenwerking met Smulderstextiel.nl

Reageer op artikel:
Zo creëer je die onmisbare rustmomenten voor jou en je kind
Sluiten