Gina Koninkx
Gina Koninkx Newborn 10 apr 2021

8 dingen om te doen nu je baby nog een baby is (en geloof ons dat ga je straks missen)

De eerste paar weken na de geboorte van je baby doe je niks anders dan staren. Staren naar dat kleine frummeltje in je armen. Heerlijk toch. Vergeet je niet om dát en nog meer dingen samen met je baby te doen nu het nog zo’n kleintje is?

Dingen om samen met je baby te doen

Na je verlof ga je vaak weer over op de orde van de dag. Je kleintje groeit als kool en voor je het weet vieren jullie zijn eerste verjaardag. Help?! Mag de tijd wat langzamer gaan alsjeblieft? Geniet samen met je baby van al deze momentjes die jullie hebben.

1. Ruiken aan je baby

De geur van baby’s, al helemaal als ze pasgeboren zijn, is uniek. Het laat je letterlijk zweven op wolkjes. Geniet hier dan van zolang het kan want die heerlijke babygeur ga je echt nog wel missen.

2. Het hoofdje aaien

Je baby ruikt niet alleen heel lekker, babyhaartjes zijn zo ontzettend zacht. Aai nu het nog kan elke dag over het hoofdje van je kleintje en vergeet niet heel heel heel veel kusjes te geven op dat zachte koppie.

3. Kijk naar hoe ze in slaap vallen

Het vechten tegen de slaap met hun oogjes is voor veel ouders een favoriet moment. Vooral als je zachtjes met je vinger over zijn neusje wrijft en ze direct in slaap vallen. En dan hebben we het nog niet over hun zogenoemde ‘milkcoma‘.

4. Knuffelen uit bad

Je baby in bad doen is altijd een speciaal moment waarop je veel interactie kunt hebben met je kleintje. Als je hem daarna in een handdoek wikkelt, is het heerlijk om nog even op die manier te knuffelen in plaats van je baby meteen weer aan te kleden.

5. Echt goed kijken

Niet alleen naar het in slaap vallen, maar naar alles. Observeer je kleintje want het blijft bijzonder om je baby te zien en écht naar hem te kijken. Laat je telefoon of camera dan ook even achterwege en geniet echt van het moment samen.

6. Babyzwemmen

Je kunt verschillende activiteiten ondernemen met je kleintje, babyzwemmen bijvoorbeeld. Het is heerlijk om je kleintje zo te zien en je bent echt even helemaal bezig met elkaar. Voor je het weet gaan ze discozwemmen met hun klasgenootjes, mama.

LEES OOK: Speeltips voor je baby van maand tot maand

7. Knuffelen

Er komt een moment waarop ze niet meer zo makkelijk op je schoot blijven zitten. Knuffel wanneer het ook kan en geniet er op deze momenten samen met je baby van.

8. Nachtvoedingen geven

Hoewel niet iedere moeder met slaapgebrek hierop zit te wachten, heeft het geven van nachtvoedingen toch iets heel magisch. Andere prikkels zijn er namelijk niet. Het zijn echt jullie tweetjes samen. Hoe bijzonder is dat?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 dingen om te doen nu je baby nog een baby is (en geloof ons dat ga je straks missen)
Sluiten