Redactie
Redactie Gezin 7 jun 2018

Schokkende röntgenfoto: moeder waarschuwt ouders voor druiven

Druiven zijn heerlijk en healthy voor kinderen. Maar als je ze niet op de juiste manier snijdt, loopt je kind het gevaar te stikken. Daarvoor waarschuwt een mamablogger met een schokkende röntgenfoto.

Hierop is te zien hoe een druif in de luchtpijp van een 5-jarig jongetje zit. Yikes, inderdaad. 

Haastig eten

“Niet alle kinderen kauwen goed op hun eten. Soms slikken ze iets haastig door, als ze bijvoorbeeld snel naar school of de speeltuin willen”, schrijft de Australische Angela Henderson. Met toestemming van de moeder van dit arme jochie, deelde ze de röntgenfoto met de wereld – om alle ouders out there te waarschuwen voor dit stikgevaar.

Druif altijd in de lengte doorsnijden

Wist jij dat je een druif niet in de breedte maar in de lengte moet doorsnijden, voor je 'm aan je kind geeft? Een druif is namelijk bijna exact zo breed als de luchtpijp van een kind. Choke alert: de druif kan daardoor makkelijk vast komen te zitten! Altijd in de lengte snijden, dus. “En snijd de druiven bij twijfel gewoon in kleine stukjes”, adviseert Angela. Dito voor snoeptomaatjes, trouwens.

Operatie

Hoe het met het jongetje van de röntgenfoto is afgelopen? Om de druif uit zijn luchtpijp te krijgen, moest hij geopereerd worden – onder plaatselijke verdoving. “Hij heeft enorm geluk gehad dat een deel van zijn luchtpijp niet door de druif geblokkeerd werd. Anders had het heel slecht af kunnen lopen.” 

Weet jij wat je moet doen als je kind zich verslikt of stikt? Lees ook: Verslikken en stikken: wat te doen?

Bron: Facebook/Popsugar

Reageer op artikel:
Schokkende röntgenfoto: moeder waarschuwt ouders voor druiven
Sluiten