Redactie
Redactie Lifestyle 7 jun 2018

Schoonmaaktip: deze 9 plekken op kantoor kunnen wel een sopje gebruiken

Thuis poetsen we er flink op los en besteden we veel tijd aan het schoonhouden van ons huis. Maar je werkplek, waar je toch ook heel wat uurtjes per week spendeert, vergeten we vaak.

Wij hebben de 9 meest vieze plekken op het kantoor voor je op een rij gezet.

Tip! Met deze 25 schoonmaaktips is ook je huis zó weer helemaal spik en span!

De theebeker

Heb jij een favoriete theemok die je gerust een aantal dagen op je bureau laat staan of die je liever niet in de vaatwasser zet, omdat hij dan de volgende dag misschien op het bureau van een collega belandt? Niet zo fris. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van alle mokken besmet zijn met gezichtsbacteriën. 

Je koptelefoon of headset

Je koptelefoon of headset delen met een college? Think again. Hoewel het niet ongebruikelijk is dat collega’s koptelefoons of headsets delen, is het aan te raden om dit soort voorwerpen niet uit te lenen aan collega’s.  Zorg voor een eigen, vaste koptelefoon en bewaar deze op een vaste plek. Bacteriën gaan op de vrije loop dankzij huidschilfers, zweet en oorsmeer. Je eigen koptelefoon houd je fris door er elke maand een ontsmettingsdoekje overheen te halen.

Kauwen op pennen

Betrap jij jezelf er wel eens op dat je, zonder er bij na te denken, op je pen kauwt. Je bent niet de enige. Maar liefst 1 op de 5 werknemers stopt wel eens een pen in zijn of haar mond. Maar een pen is nu typisch iets wat letterlijk van hand tot hand door het hele kantoor gaat en dat is dus precies de reden waarom pennen nou niet bepaald hygiënisch zijn.

De printer

Een gemiddelde printer en kopieermachine wordt zo’n 300 keer per dag aangeraakt. Je raadt het al, dit maakt de printer een favoriete broedplaats voor vervelende bacteriën. Haal daarom zeer regelmatig een reinigingsdoekje over de knoppen voordat je de printer gebruikt.

Je toetsenbord

Nog zo’n heerlijk schoon (maar niet heus) plekje op kantoor is je toetsenbord. Het toetsenbord staat bekend voor het herbergen van bacteriën, vooral omdat we de toetsen ongeveer acht uur per dag constant indrukken en veel mensen ook eten achter hun computer. Huidcellen, voedselresten en zweet zorgen ervoor dat bacteriën zich in de relatief kleine ruimte snel verspreiden. Schud je toetsenbord daarom elke week goed uit en haal daarna een vochtig doekje over de toetsen.

Tip: Deze zeven dingen in huis kunnen ook wel eens een schoonmaakbeurt gebruiken.

De koelkast 

Druipende tupperware bakjes, beschimmelde pakken yoghurt en sandwiches waar paddenstoelen opgroeien. Genieten voor bacteriën, wat minder voor jezelf! Een koelkast thuis bevat gemiddeld al 7850 bacteriën per vierkante centimeter en dan te bedenken dat deze  veel minder intensief wordt gebruikt dan een koelkast op de werkvloer. Maak de planken en lades van de koelkast op kantoor daarom om de twee dagen schoon met allesreiniger en de harde kant van de spons.

De kraan

Say what? Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat de kraan bij toiletten vaak viezer is dan het toilet zelf. Waarom? De kraan is het eerst wat je aanraakt als je klaar bent op de wc. Hoe meer mensen erop een dag naar het toilet gaan, hoe viezer de kraan wordt. Hoe je toch je handen kunt wassen zonder de kraan aan te raken? Sluit de kraan na het wassen van je handen met een papieren handdoekje en gebruik dit ook om de deur te openen.

De magnetron

Havermout als ontbijt, soep voor de lunch, een kant-en-klare pasta als avondeten: in de magnetron op werk komen alle smaken en geuren op een dag voorbij. Zeker als er ook gerechten met vlees worden opgewarmd, kun je flink ziek worden als de magnetron niet goed wordt schoongehouden. Maak de magnetron daarom elke dag schoon met een warm sopje op basis van schoonmaakazijn.

Wist je dat? Met Babyshampoo kun je nog veel meer dan alleen de haren van je baby wassen. Deze 6 dingen kun je ook reinigen met babyshampoo.

De wc

Ben jij één van die werknemers die zijn toiletbezoekjes ook liever uitstelt tot thuis? Meer dan 60 procent van de werknemers ergert zich aan een vieze en onfris ruikende wc op het werk. Als je goed je handen wast na een toiletbezoek, kun je met een gerust hart de wc op je werk gebruiken. Maar let op, goed je handen wassen kost tijd: 20-30 seconden.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Helpling. Helpling is een online platform waarop huishoudens en particuliere schoonmaakhulpen aan elkaar worden gekoppeld. Via Helpling vind je binnen 60 seconden een betrouwbare hulp bij jou uit de buurt. Voordat de hulpen via ons platform aan de slag kunnen, worden zij uitvoerig gecheckt om voor klanten de kwaliteit en betrouwbaarheid te waarborgen. De hulpen ontvangen vervolgens na iedere schoonmaak een beoordelingvan de klant. Dit beoordelingssysteem zorgt ervoor dat de schoonmaakhulpen met de beste beoordelingen eerder in aanmerking komen voor nieuwe opdrachten. Briefjes in de supermarkt met 'huishoudelijke hulp gezocht' behoren dus tot de verleden tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schoonmaaktip: deze 9 plekken op kantoor kunnen wel een sopje gebruiken
Sluiten