Redactie
Redactie Shoppen 7 jun 2018

Shoppen voor de kinderstoel

De één is een ware Tripp Trapp fan, anderen lopen weg met het Ikea-model. Bij het kiezen van een kinderstoel gaat het vaak om persoonlijke stijl. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je bij het shoppen op kunt letten. Mama en Zo heeft er een paar op een rijtje gezet.

Budget

Wat heb je te besteden? Wil je het nieuwste van het nieuwste – en daardoor vaak ook het duurste van het duurste – type? Of kies je voor een wat ouder, of misschien tweedehands model?

Aan tafel

Bij de Tripp Trapp – en alle kopieën – kan de stoel aan tafel worden bijgeschoven. Het is natuurlijk gezellig dat je kleine met jullie mee kan eten, maar een kinderstoel met een blad is in soms wel praktisch. Let er dan op dat het blad lekker groot is en een opstaande rand heeft. Kan je uk lekker knoeien!

Meegroeien

Kies je voor enkel een ‘babystoel’, of ga je voor een ‘meegroeistoel’ waar je kindje tot in zijn tienerjaren op kan blijven zitten? Ook zijn er zogenaamde ‘kubusstoelen’ op de markt, waar je later een tafeltje en een stoeltje van kunt maken.

Gebruiksgemak

Is de stoel licht genoeg om makkelijk te kunnen verplaatsen? En neemt hij – wanneer je klein behuisd bent – niet te veel ruimte in, of is hij gemakkelijk in te klappen?

Comfort

Kan je kleine goed rechtop in de stoel zitten? Zijn de zitting en/of voetensteun verstelbaar, zodat je uk een goede houding kan aannemen?

Materiaal

Past de kinderstoel bij je andere meubels en is hij goed schoon te maken?

Veiligheid

Een goede kinderstoel moet stabiel staan, ook wanneer je kindje uit de stoel probeert te klimmen of ver over het blad heen hangt.

Reageer op artikel:
Shoppen voor de kinderstoel
Sluiten