Sinterklaas kapoentje gooi dit in het babyschoentje

Sinterklaas vieren met je baby is awesome! Want zeg nou zelf. Het babyschoentje óp het cadeautje zetten, omdat -ie er niet in past, dat is toch te lief voor woorden?

Van speelgoed tot snoepgoed, je vindt het op bijna elk verlanglijstje van een kleuter. Maar ook jij hebt vast nog een hele waslijst – letterlijk en figuurlijk – met spullen voor de baby. Laat Sinterklaas nou het perfecte moment zijn (of moeten we zeggen excuus) om deze dingen aan te schaffen en te verpakken als een mooi cadeau voor de kleine.

Want een beetje speciaal is de eerste sinterklaas natuurlijk wel. En omdat je kleintje eigenlijk nog geen besef heeft van het kinderfeest, zijn de cadeautjes stiekem ook een beetje voor jezelf.

Inspiratie voor het verlanglijstje

Bijtspeeltjes

Bijten, sabbelen en lekker kwijlen. Drie dingen die tot het takenpakket van de baby behoren. Een bijtspeeltje is dan ook de wens van elke baby. Ze zijn niet alleen leuk voor je kleintje, maar ook nog eens heel erg fijn voor als de tandjes doorkomen.

Kies voor Sophie de Giraffe, Baby Banana of schaf een barnsteenketting aan.

Muziekmobiel

Muziek kan je baby helpen om lekker te gaan slapen of om eens een flinke lachbui te krijgen. Niks leukers dan een schaterende baby. Dit muziekdoosje en knuffeltje in één kunnen je hierbij helpen. Extra handig: je kan ‘m overal gebruiken. In de box, bij het bedje of aan de kinderwagen.

Buggyboekje

Alles wat knispert, glimt of lekker zacht aanvoelt valt in de smaak bij een baby. Het kan je kleintje uren vermaken. Met een buggyboekje onder het babyschoentje zit je dus wel safe.

Voorleesboek

Ook met een boek zit je al snel goed. Voorlezen blijkt namelijk goed voor het leren begrijpen van taal en de sociale ontwikkeling van je baby én het is ook nog eens heel gezellig! Van prentenboek tot een verhaal waarin jullie baby de hoofdrol speelt: er is genoeg keus.

LEES OOK: 6x waarom een baby krijgen in de winter geweldig is

Milestone kaarten

Hoe leuk is het voor jou én jullie baby om later terug te zien wat de eerste woordjes waren. Met milestone kaarten kun je al die mooie mijlpalen verzamelen. Van het eerste tandje tot de eerste stapjes: zo vergeet je die belangrijke momenten nooit meer.

Wolkenlampje

Deze is voor alle mama’s en papa’s die helemaal in de wolken zijn. Dit lampje geeft net dat beetje licht in het donker waar je kleintje blij van wordt. En het staat ook nog eens heel erg leuk in de babykamer. Echt een gevalletje win-win.

Chocoladeletter

Hè, wat vervelend dat baby’s geen chocolade eten. Moet je je als moeder toch maar opofferen en zelf die chocoladeletter wegwerken. Wat vervelend ;).

Hoe vier jij sinterklaas met een baby? Deel het op het Mamaforum!

Reageer op artikel:
Sinterklaas kapoentje gooi dit in het babyschoentje
Sluiten