Álles geprobeerd en nog steeds geen slapende baby? Een slaapcoach kan helpen

Heb je als ouder al álles geprobeerd om je zoon of dochter goed te laten slapen? En ben je toch eigenlijk wel een beetje ten einde raad wat betreft de nachtrust van je kind? Houd hoop. Je kunt namelijk altijd nog een slaapcoach inschakelen.

Die er hopelijk voor gaat zorgen dat jouw baby binnenkort als een blok in slaap valt.

Slechte nachtrust

Er zijn nou eenmaal baby’s die vertikken om te slapen. Als dat voor een korte periode het geval is, is dat natuurlijk nog wel te overzien. Maar als je kind structureel een slechte nachtrust heeft gaat dat niet alleen hem of haar maar ook jou als ouder zijnde totaal opbreken.

Heb je nou het idee dat jij als ouder de enige bent met een kindje die slecht slaapt, geen zorgen. Volgens het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) vindt één op de tien ouders in Nederland de slaap van hun kind een hardnekkig probleem.

Mocht je kind dus een nachtbraker zijn, dan snappen we heel goed dat je een beetje ten einde raad bent. Je hebt het idee dat je al álles hebt geprobeerd om je baby goed te laten slapen, maar dat helaas niks helpt. Behoorlijk frustrerend, al helemaal omdat je van weinig slaap geen leuker mens wordt.

Slaapcoach baby

Gelukkig is er altijd nóg een optie, namelijk het inschakelen van een slaapcoach. Een slaapcoach begeleidt jou en je partner samen met je kindje naar een goede nachtrust. Het kan als ouder natuurlijk een drempel zijn waar je overheen moet stappen: het roepen om hulp van iemand anders. Je kunt misschien het idee hebben dat je het slecht doet en dat je vindt dat je het zelf moet oplossen. Toch is dat niet zo. Het kan juist heel waardevol zijn om een expert in te schakelen en dat is dan ook niet iets waar je je voor hoeft te schamen.

Even een disclaimer: het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat het inhuren van een slaapcoach dé oplossing is. Ook kost het geld en dus snappen we dat het niet voor iedereen is weggelegd.

Werkwijze

Er zijn talloze slaapcoaches in Nederland, maar niet iedereen hanteert dezelfde methode. Het is dan ook goed om je als ouder te verdiepen in het vinden van een slaapcoach die bij jou, je partner en je baby past. Zorg ervoor dat je een coach in handen neemt die een methode gebruikt waar jij achterstaat.

Als je eenmaal een slaapcoach hebt gevonden, dan werkt het als volgt. Als eerst maak je virtueel of telefonisch kennis met de coach zodat je kan kijken of er een klik is. Voelt het goed? De volgende stap is dan vaak een consult waarin je als ouder vertelt hoe het slaapritme van je baby momenteel is. Op die manier krijgt de coach een idee van hoe het er bij jou thuis aan toe gaat.

Wanneer dat consult eenmaal heeft plaatsgevonden, vindt de daadwerkelijke coaching plaats. De methode verschilt per coach en ook per hoe de situatie van jouw baby is. Vaak spreek je met de coach een paar momenten af waarin hij of zij je baby begeleiden naar meer slaap. Natuurlijk alles met het doel om je zoon of dochter een goede nachtrust te geven.

Benieuwd waarom jouw baby niet slaapt? We delen in dit artikel vijf redenen die de oorzaak kunnen zijn voor een slechte nachtrust van je kind.

Meer lezen?

Reageer op artikel:
Álles geprobeerd en nog steeds geen slapende baby? Een slaapcoach kan helpen
Sluiten