Slaapliedjes: met deze liedjes krijg je jouw baby zeker in slaap

Als ouder herken je het probleem ongetwijfeld. Je baby wil niet slapen, en dat is behoorlijk frustrerend. Genoeg reden in ieder geval om alles uit de kast te trekken om je baby in slaap te krijgen. Deze slaapliedjes bijvoorbeeld, want met deze liedjes krijg je jouw baby geheid binnen no-time in slaap.

Baby’s en slapen, het is geen gouden combinatie en het drijft menig ouder tot waanzin. Je zal niet de enige zijn die uren door de kamer loopt met een baby op je arm, of die uit wanhoop rondjes gaat lopen met de kinderwagen. Iets anders dat dan misschien kan helpen is het spelen van een slaapliedje.

Welke liedjes wekken slaap op?

Onderzoek heeft aangetoond dat muziek een rustgevende werking kan hebben op baby’s. Zo kan rustige muziek bijvoorbeeld de hartslag verlagen. Het perfecte slaapliedje heeft dan ook lage tonen en een rustige melodie. Hieronder hebben we een kleine selectie voor je samengesteld.

1. Brahms

Mooie rustige muziek met lage tonen van de wereldberoemde componist Brahms.

2. Instrumentaal

Meditatieve instrumentale muziek met zachte en rustige tonen.

3. Natuurgeluiden

Een combinatie van slaapliedjes en natuurgeluiden, alsof het bedje heerlijk op een open plek in het bos staat.

4. White Noise

Sommige ouders zweren bij de White Noise geluiden om hun baby in slaap te krijgen. Maar of het eigenlijk wel verstandig is? Dat lees je hier.

5. Met vocalist

Liever iets wat niet alleen maar instrumentaal is? Dan is dit een mooi rustgevend slaapliedje!

6. Je eigen stem

Maar wat eigenlijk nog steeds het allerbeste werkt is gewoon zelf zingen. Het is aangetoond dat baby’s de voorkeur geven aan de stem van hun moeder boven alle andere vrouwelijke stemmen. Dus of je nu klinkt als een nachtegaal of als een valse kraai. Jouw baby vindt het altijd prachtig!

Lees ook:

Reageer op artikel:
Slaapliedjes: met deze liedjes krijg je jouw baby zeker in slaap
Sluiten