Redactie
Redactie Baby 4 mei 2020

Slaapt je baby met de handen omhoog? Dit is wat het betekent

Er is niets lievers (en fijners!) dan een baby die zoet ligt te slapen. Helemaal als beide handjes van je kleintje in de lucht vliegen alsof er een dromerig feestje wordt gevierd. Altijd al benieuwd geweest wat dit betekent? Wij zochten het uit.

Er is niet één duidelijke reden waarom kinderen met hun handen omhoog slapen. Sterker nog, er zijn verschillende oorzaken voor te vinden.

Handen omhoog

Of ik schiet! Nou, dat is waarschijnlijk wel het laatste wat je zou doen, want wanneer je baby in een soort ‘hiep hiep hoera’-positie ligt, ziet dat er alleen maar lief uit. En het heeft een reden. Baby’s die snel wakker worden, maar ook snel in slaap te krijgen zijn vind je vaak in een slaaphouding waarbij de armen en benen wijd liggen.

Kinderfysiotherapeut Els Geerdink vertelt aan NRC dat net de handen omhoog liggen ook betekent dat je kindje lekker ontspannen is. Je baby geeft zich als het ware aan je over en dat is een goed teken.

Heeft je kindje door deze slaaphouding vaak last van koude handen? Geen paniek. Volgens Els hebben kinderen daar zelf weinig last van en worden ze er ook niet wakker van.

Je kan investeren in een slaapzak die de handjes automatisch warm houdt, maar het is geen bittere noodzaak.

Lees ook:
Reageer op artikel:
Slaapt je baby met de handen omhoog? Dit is wat het betekent
Sluiten