Marleen Staal
Marleen Staal Baby 20 apr 2019

Slaapt jouw baby met de kont omhoog? Dit is waarom!

Baby’s en hun lieve kontjes. Het is de schattigste combinatie ooit. Helemaal als je jouw baby in de liefste slaaphoudingen aantreft. Ligt je kindje ook regelmatig met zijn of haar kont omhoog? Daar is dus een reden voor. 

Als je weleens yoga hebt gedaan, dan ken je de welbekende child pose vast wel. Een positie waarbij je op je knieën zit, jezelf voorover laat vallen en jezelf helemaal lekker ontspannen kan uitrekken. De beste manier om even te stretchen en te relaxen. Deze pose doet zijn naam eer aan, want kinderen zijn ook gek op deze positie.

De baarmoeder

Baby’s liggen namelijk ook weleens in de child pose-houding, al heeft dat in hun geval niets met yoga te maken. Als je jouw baby in een slaaphouding aantreft waarbij het kontje omhoog in de lucht is geduwd, komt dat omdat je kind zichzelf hiermee herinnert aan de tijd in de baarmoeder.

Althans als we Richard Polin, directeur neonatologie van de Columbia University, moeten geloven. Hij zegt dat je baby vaak een slaaphouding kiest die lijkt op hoe hij of zij in de baarmoeder lag.

Ligt jouw baby dus regelmatig te slapen met zijn kond omhoog, dan is de kans groot dat hij of zij ook zo op deze manier in jouw buik lag. En dus valt je baby ook buiten de baarmoeder graag op deze manier in slaap.

Ben je benieuwd hoeveel slaap je kind nodig hebt? Dat kun je terug zien in dit handige slaapschema

Kont omhoog

Hoewel het voor baby’s beter is om in het begin op de rug te slapen, kan het maar zo gebeuren dat je jouw kind in de vreemdste posities aantreft wanneer hij of zij ouder wordt. Dat komt omdat je kleine gaandeweg vaardigheden ontwikkelt waardoor hij of zij leert om te rollen en later ook te kruipen. Dus ook in bed.

De slaaphouding met de kont omhoog lijkt enorm op de kruiphouding en dus is het niet gek dat je kind heel soepel in deze positie kan bewegen. En uiteindelijk ook in deze houding in slaap kan vallen.

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Slaapt jouw baby met de kont omhoog? Dit is waarom!
Sluiten