Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Slapen 28 apr 2021

Maakt je baby veel geluid tijdens het slapen? Geen stress mama!

Als kersverse ouder is álles spannend. Je schrikt van elk hikje, luistert of je kindje nog wel ademt en installeert natuurlijk een babyfoon met camera bij het bedje. Het is je zelfs al opgevallen dat je baby tijdens het slapen wel héél veel geluid maakt. Relax mama, dit is waar dat vandaan komt.

Je baby maakt geluid tijdens het slapen

Elke newborn mama zal dit herkennen: van ieder geluid dat je baby maakt tijdens het slapen, schrik je enorm. Geen zorgen, pasgeboren baby’s maken enorm veel geluid en om het meeste hoef je je echt geen zorgen te maken.

Baby’s maken in de eerste plaats veel geluid omdat ze door hun neus ademen. Er is maar weinig ruimte in die kleine neusjes en dat resulteert erin dat bij het uitademen door de smalle ruimte veel geluid wordt geproduceerd. Hier hoef je je geen zorgen om te maken want dit is volkomen normaal bij pasgeboren baby’s.

Baby’s slapen nog niet diep

Pas na ongeveer zes maanden beginnen baby’s dieper te slapen, tot die tijd zijn het vooral lichte slaapjes. Omdat ze niet in een heel diepe slaap vallen, zijn ze vanzelfsprekend ook minder rustig en bewegen ze meer en maken ze dus ook meer geluid.

Als je baby veel geluid maakt tijdens het slapen is dat over het algemeen dus niets om je zorgen over te maken. Het is volkomen normaal in de eerste weken na de geboorte van je kleintje.

Stiller na 6 tot 12 weken

Het is goed om te weten dat de meeste baby’s na zes tot twaalf weken een stuk stiller worden tijdens het slapen. Als je na deze periode merkt dat je baby tijdens het slapen nog steeds (uitzonderlijk) veel geluid blijft maken, is het wel verstandig om dit te bespreken op het consultatiebureau of met je huisarts.

Babyology

Reageer op artikel:
Maakt je baby veel geluid tijdens het slapen? Geen stress mama!
Sluiten