Redactie
Redactie Peuter 21 jun 2020

Slapen bij volle maan: heeft dat invloed op het slaapgedrag van je kind?

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je kindje een nacht niet goed slaapt. Doorkomende tandjes, speen kwijt, een sprongetje, verlatingsangst en ga zo nog maar even door. Maar als je kind altijd goed slaapt, behalve tijdens de volle maan., zou het dan kunnen dat de maan invloed heeft op het slaapgedrag van je kind?

We doken in de wetenschap en spirituele wereld om hier het antwoord op te vinden.

Volle maan betekent een nacht slecht slapen?

Is het een mythe of is het echt zo dat kinderen, en wij volwassenen, slechter slapen tijdens een volle maan? De wetenschap is er nog niet over uit, alhoewel een kleinschalig onderzoek van Zwitserse biologen uitwees dat de volle maan wel degelijk invloed heeft op slaapgedrag. Uit het onderzoek onder 33 personen bleek dat het de nacht rond volle maan vijf minuten langer duurde voordat ze sliepen. Daarnaast sliepen ze ook nog eens 20 minuten korter dan bij de andere maanstanden. Ook sliepen de proefpersonen onrustig en voelden ze zich minder uitgerust na de test. Uit ander onderzoek blijkt juist dat de stand van de maan helemaal niets te maken heeft met je nachtrust…

Spiritueel

Op spiritueel gebied is de energie van de volle maan extra aanwezig wat ervoor kan zorgen dat kinderen ook veel energie hebben, dus ook ’s nachts. Dit betekent dat ze moeite kunnen hebben om in slaap te komen. Het kan volgende de spirituele wereld ook zijn dat ze vanwege de volle maan flink aan het dromen zijn. Dit werd ook gemeten tijdens het onderzoek van de Zwitserse biologen.

Dus, of de volle maan écht invloed heeft op het slaapgedrag van je kids… Daar zijn de meningen nog steeds over verdeeld. Is het bij jullie thuis een terugkerend feestje ’s nachts, in het licht van de maan? Zorg er dan voor dat je lekker actief bent met je kinderen overdag, zodat ze uitgeput in bed duiken ’s avonds. En een donkere kamer kan ook al veel helpen, door het licht van de maan dat naar binnen schijnt, is het ook lastiger in slaap komen voor sommige kindjes.

Lees ook:

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker.

Bron: cell.com en femkedegrijs.com

Reageer op artikel:
Slapen bij volle maan: heeft dat invloed op het slaapgedrag van je kind?
Sluiten