Marleen Staal
Marleen Staal Zwanger 8 apr 2019

Wat is een ‘smart’ babykamer? Zo richt je hem in met deze gadgets

In de wondere wereld van technologie krijgen we ook steeds vaker te maken met vernuftige hoogstandjes voor de allerkleinsten onder ons: baby’s. Jong geleerd, is oud gedaan zullen we maar zeggen. Een smart babykamer is he-le-maal van deze tijd. Maar hoe zet je deze handige hulpmiddeltjes slim (ha!) in?

Smart babykamer

Hoewel we baby’s al eeuwenlang op dezelfde manier ter wereld brengen, snelt de technologie ons straal voorbij als het aankomt op slimme snufjes voor als de kleine er eenmaal is. Het kersverse ouderschap wordt dankzij de wetenschap nét ietsje makkelijker en daar houden we van.

Hoewel je natuurlijk het grootste gedeelte zelf zult moeten doen (wat immers ook hartstikke leuk is) bestaan er high tech tools waar je handig gebruik van kunt maken in de babykamer. Oftewel, een smart babykamer. Al is dat eigenlijk niet meer en niet minder dan een babykamer met handige gadgets voor jou en je baby.

Misschien dus toch nog maar een extra rondje in de babywinkel (of webshop) doen?

Moderne babymonitor

Had je vroeger nog walkie talkie taferelen als het aankwam op babyfoons, tegenwoordig staat een beetje babyfoon in directe verbinding met je telefoon. Je installeert een app op je telefoon en via een camera kan je precies zien wat er zich in de babykamer afspeelt. Handig wanneer je wat groter woont en niet elk huiltje makkelijk kan horen.

In plaats van alleen je kindje kunnen hóren zoals vroeger, kun je met een smart babyfoon (of eigenlijk babymonitor) je kindje ook zien. Zoals deze Arlo Baby babyfoon. Een alles-in-1-apparaatje waarmee je niet alleen je kindje kan zien, maar waarmee je ook rechtstreeks tegen je baby kan praten. Het apparaatje is tegelijkertijd ook een nachtlampje en maakt muziekjes om je kind in slaap te sussen. En niet onbelangrijk: hij ziet er ook enorm schattig uit.

arlo baby

 

Handige thermometer

De temperatuur van je kindje meten is handig wanneer je baby ziek is. Het is belangrijk te weten wanneer er sprake is van koorts voordat je een dokter belt. Niet alle thermometers zijn handig of geven betrouwbare resultaten. En het is soms even zoeken waar -ie nou ook alweer ligt.

Iets dat je altijd bij de hand hebt, is je telefoon. En laat daar nou een handig hulpmiddeltje voor bestaan dat de temperatuur van jouw baby meet. Deze slimme thermometer maakt gebruik van een infrarood functie die op een afstandje de temperatuur kan meten. Zo’n thermometer is ook nog eens hygiënischer, nauwkeuriger en kinderen vinden het vaak niet eng. Neem bijvoorbeeld de thermometern van Oblumi. Die is zo klein dat hij in elke luiertas past.

Een babybadje met weegschaal

Je kindje wegen is belangrijk, zeker in het begin. Het is fijn te weten of je kindje goed groeit. Natuurlijk houden ze dit goed bij op het consultatiebureau, maar je kan ook zelf wegen en meten. Hoewel je kindje dit niet het allerfijnste vindt, een koude weegschaal is inderdaad alles behalve relaxed, is dat wel anders als je dit doet tijdens het badderen.

Er bestaat een speciaal kinderbadje die je baby automatisch weegt wanneer hij of zij in bad gaat., de Aquascale van Babymoov. Het enige dat jij hoeft te doen is je kindje in bad doen. Dus mocht je nog een babybadje nodig hebben en graag het gewicht van je kleine in de gaten houden? Dan past een slim badje goed in je badkamer.

Meer weten over welke planten babyproof zijn en mooi staan in de babykamer? Check deze lijst met geschikt planten. 

Wiegend wiegje

Behalve slimme babyfoons, bestaan er zelfs ook wiegjes die extra ondersteuning kunnen geven voor bij het slapen gaan. Ja echt, er bestaan zelfs wiegjes die jouw kind in slaap wiegen. De allereerste en misschien ook wel bekendste in dit nieuwe tijdperk van wiegjes is de Snoo Smart Sleeper. Dit product kwam een paar jaar terug in het nieuws toen de het ontwerpen ervan nog in volle gang was, maar inmiddels kun je voor een kleine vakantie (zo rond de duizend euro mag dit technische snufje kosten) dit wiegje in huis hebben.

wiegje

Smartphonehouder op je kinderwagen

Iets dat je veel in je hand houdt en waarvan nooit weet waar je het moet laten als je je kindje wilt oppakken? Precies, je telefoon. Toch is het wel handig om deze bij je te hebben als je een stukje gaat wandelen met de kleine. Je weet nooit wie je moet bereiken of welk prachtig fotomoment zich voordoet.

Daar heeft Bugaboo iets op gevonden. Voor al hun kinderwagens hebben ze een speciale houder ontwikkeld voor je smartphone. Je klikt hem heel makkelijk vast aan het hengsel van je kinderwagen en klaar is Kees. Het principe is hetzelfde als met een smartphonehouder in de auto. Heb je geen Bugaboo? Dan kun je proberen een universele houder te installeren op je wagen. Dat werkt negen van de tien keer ook net zo goed.

Slimme verlichting

Een handige toevoeging op je babyuitzet is een smart lamp. In tegenstelling tot een gewone lamp, kun je een smart lamp met een app op je telefoon bedienen en instellen. Zo kun je in de babykamer kiezen voor zachtere verlichting of een kleur die de gemoedstoestand van je kindje stimuleert. Ook kan een smart lamp je kindje helpen rustiger wakker te laten worden en schrikt je baby niet wakker van plotseling fel licht.

Philips verkoopt bijvoorbeeld de Hue, maar er komen ook steeds meer goedkopere varianten op de markt. In ieder geval een aanrader!

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Wat is een ‘smart’ babykamer? Zo richt je hem in met deze gadgets
Sluiten