Redactie
Redactie Gewicht 7 jun 2018

Snel slank door snacken

Wat zou het fijn zijn als je van eten slank zou worden. Niet een handje chips, maar de hele zak en over toetjes hoef je ook niet meer moeilijk te doen. Volgens het snack-dieet kan dat, lees er hier alles over.

Ook dit jaar staat afvallen bovenaan alle lijstjes met goede voornemens. Nu de kilo’s er weer aanzitten, gaat dus voor veel mensen het calorieëntellen, afzien en hongerlijden weer beginnen. Maar is dat écht de enige manier om overtollige vetrolletjes weg te werken? Volgens Mark Haub, een Amerikaanse voedingsprofessor, kan het anders.

Het snack-dieet 
Gewoon om te kijken hoe het zou uitpakken testte de voedingsprofessor een revolutionaire dieet: het snack-dieet. Snoepjes, chips, chocola en koekjes, en dan met name Twinkies (Amerikaanse, gefrituurde cakejes gevuld met room) stonden dagelijks op het menu. Om er wel zeker van te zijn voldoende vitamines binnen te krijgen at hij dagelijks wat groenten en nam hij een vitaminepil. Niet bepaald een gezond dieet, maar werkte het?

Het resultaat
Je staat er vast versteld van, maar van het snack-dieet viel de voedingsprofessor veel af. In tien weken tijd verloor hij maar liefst dertien kilo! Al met al kreeg hij slechts 1800 calorieën per dag binnen. Nou zou je denk dat het eten van alleen snacks slecht is voor je vetpercentage, cholesterol en bloeddruk. Logisch toch? Maar verrassend, bleek ook daarvoor het  dieet van Haub gunstig.

Snacken, een aanrader?
Dit lijkt natuurlijk te mooi om waar te zijn. En eigenlijk is dat het helaas ook. Het is logisch dat je snel afvalt als je let op wat je in je mond stopt en minder calorieën binnenkrijgt dan normaal. Maar uiteindelijk krijg je met het twinkie-snack-dieet erg weinig gezonds binnen. Daarnaast is ook nog niet bekend of dit dieet op lange termijn de zwembandjes ook echt weghoudt.

Mama en Zo Tip
Ook aan het afvallen? En wil je deze keer dat de kilo’s en vetrolletjes ook echt weg blijven? Eigenlijk werkt alleen de eeuwenoude truc: je levensstijl aanpassen. Dus gezond eten, genoeg bewegen en vooral genieten!

Meer bijzondere diëten Voedingsprofessor Haub is niet de eerste die experimenteert met het aan zijn laars lappen van voedingswaarden. De Amerikaanse documentairemaker Spurlock probeerde eens alleen McDonalds te eten om te kijken wat het zou doen met zijn lichaam. In dertig dagen kwam hij alleen maar aan, zijn cholesterol ging omhoog en zijn hart achteruit. Daarnaast was hij regelmatig depressief en klaagde zijn vriendin dat zijn prestaties in bed sterk achteruit waren gegaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snel slank door snacken
Sluiten